1

Önceki akşam bir ilk yaşadım. Düzenlenen bir etkinlikle, bir dizi yayınlanmadan önce dizinin ilk bölümünden yarım saat, ikinci bölümünden de on dakika izledim.
Açıkçası büyük bir ‘Muhteşem Yüzyıl’ hayranı değildim ama o işin büyüklüğüne, ardındaki yaratıcı beyine ve tabii ki Türk dizi sektöründe yarattığı etkiye hayran olmamak mümkün değil.
Tabii bir de ‘Muhteşem Yüzyıl’ın ardından geçen sürede sektörün geldiği noktaya baktığımızda ‘Kösem Sultan’la ilgili beklentim daha da arttı.
İşte Soho House’un etkileyici sinemasındaki özel gösterime bu kafayla girdim.
Ve hemen söyleyeyim, ışıklar yandığında tüylerim diken diken olmuştu.
‘Muhteşem Yüzyıl’ın yeni serisi hayranlarını çok sevindirecek. O bildik tema müziği çalmaya başladığı anda büyük bir coşku yaşıyor insan.

Hülya Avşar, Safiye Sultan olmuş mu?

Görsel olarak muhteşem olmuş. Güzel yaş alması, Venedikli olan Safiye Sultan’ın orijinine uygun görüntüsüyle harika görünüyor.
Saray kıyafetleri ve taç inanılmaz yakışmış.
Rolü hakkında genel performansıyla ilgili 30 dakikalık gösterimden sonra kesin bir fikir belirtmek haksızlık olur. Ama kendi adıma bazı sahnelerde çok iyi bazılarında ise tam role giremediğini söyleyebilirim.
Sanırım bu durumda, kendini televizyon ve magazinde çokça tüketmiş olmasının da etkisi var.
Ama Nebahat Çehre’nin Valide Sultan tiplemesinden çok daha karizmatik göründüğünü söylemekte de fayda var.

Beren Saat ne zaman diziye giriyor?

2Gösterimde öğrenebildiğim kadarıyla Beren Saat diziye 12. bölümde katılacakmış.
Tanıtımlarda olmaması biraz tuhaf. Açıkçası performansını çok ama çok büyük bir merakla bekliyorum. Tabii bu noktada başka bir soru daha var: “Ya izleyici Kösem Sultan’ın gençliğini canlandıran Anastasia Thsilimpou’yu çok beğenirse?”
Bu sorunun cevabı hayli tartışılacak o günlerde. Ama kendi adıma Anastasia’nın performansını çok şahane bulduğumu söyleyemem.

Ekin Koç, Halit Ergenç’i aratır mı?

3Tabii ki aratacak. Çünkü Kanuni Sultan Süleyman’ın ağırlığı Sultan Ahmed’te yok. Ama Ekin Koç en azından görebildiğim kadarıyla rolüne müthiş uyum sağlamış. Adil olmak ile zalim olmak arasına sıkışan bir padişahı harika yorumlamış.

 

 

 

Timur Savcı’yı ağlatan senaryo

İkinci bölümün 10 dakikasını izledik ön gösterimde. Çok vurucu, insanı gözyaşlarına boğan bir sahneydi. Özenle çekilen bu sahne gerçekten çok tartışılacak. Umarım birileri yine kendine görev edinip “Ecdadımızı zalim gibi gösteriyor” diye saçma sapan yorumlarda bulunmaz.
Gösterim sonunda Savcı o sahneyle ilgili olarak şu ilginç anektodu anlattı: “ABD uçağına binmek üzereyken ikinci bölümün senaryosu geldi. Bir baba olarak okurken ağladım ve senaristimize küfrettim...” Dizi keyfinizi bozmak istemediğimden bu sahneyle ilgili fikirlerimi haftaya paylaşacağım.

4.jpg670

 

Netflix’te ilk Türk yapımı ‘Muhteşem Yüzyıl’!

Timur Savcı, gösterimden önce yaptığı açıklamada kişisel olarak beni çok sevindiren bir açıklama yaptı. ABD’de televizyon izleme alışkanlığını değiştiren çevrimiçi video sitesi Netflix ‘Muhteşem Yüzyıl’ı satın almış. Ve bu platformda yayınlanacak ilk Türk yapım bu dizi olacakmış. Gerçekten çok tebrik ederim. Gurur verici bir haber bu...