Özellikle çilekli olarak beğenilen milföy pastası malzemeleri nelerdir? Basit ve lezzetiyle büyüleyen milföy pastanın yapımında ufak fakat önemli ayrıntılar bulunuyor. Dondurulmuş olarak satılan milföy hamurlarından börek yanı sıra puf gibi kabarmış tatlılar da hazırlamak mümkün. tarifte hamurların kabarmasını istemiyoruz, pudra şekeriyle buluştuktan sonra damakta taze bir tat bırakması ve çıtır çıtır olması yeterli. İşte milföy pasta tarifi... ÇİLEKLİ MİLFÖY MALZEMELERİ 1 paket milföy hamuru 100 gr kadar çilek 500 gr süt 1 paket krema 2 yumurta sarısı 1/2 (yarım) su bardağı şeker 1 çay bardağı mısır nişastası 1/2 (yarım) çay bardağı un 1 paket vanilya Üzerine pudra şekeri cilekli-milfoy-haberleri ÇİLEKLİ MİLFÖY PASTA YAPILIŞI Milföy hamurlarını oda sıcaklığına kadar getirip üzerlerine çatalla delikler açalım. Önceden 200 dereceye dek ısınmış fırında 20 dakika pişirelim. Çıkınca yine de kabarık oluyorlar. Bir peçete yardımı ile üzerlerine hafifçe bastırıp kabarıklığını giderelim. Her kare parçayı 2’ye keselim. Böylelikle 12 dikdörtgen parçamız olacak. Sütü, kremayı ve şekerin yarısını ocakta ısıtalım. Şeker erisin. Yumurta sarıları ile şekerin kalanını çırpalım. Un ve nişastayı da azar azar katalım. Çok koyu bir kıvamı oluyor. Sıcak sütlü karışımı yavaş yavaş ekleyelim, iyice çırptıktan sonra yeniden ocağa alalım ve muhallebi kıvamında pişirelim. Altını kapatıp vanilyayı ekleyelim. Çırparak soğutalım. Milföy parçalarından ilkinin altına biraz krema sürelim ve tabağa sabitleyelim. Üzerine krema, çilek tekrar krema sürüp 2. milföyü üzerine yerleştirelim. Aynı işlemi bir kez daha yapıp 3. son milföy parçasını üzerine dikkatlice yerleştirelim.