Sadece gerçek mutfak ustaları bir elmayı bıçaksız dilimleyebilir, bir yumurtayı tek bir hareketle soyabilir ve soğanların gözlerini yakmasına engel olabilir. İşte mutfakta hayatınızı kolaylaştıracak pratik bilgiler...
Soğanları gözleriniz yaşarmadan dilimleyin
Soğanların gözlerinizi yaşartmasına izin vermemek için, yemek yapmaya başlamadan 15 dakika önce dondurucuya koyun.
Yumurtanın kabuğunu nasıl kolayca soyabiliriz?
Eğer pişirirken tencereye bir limon dilimi koyarsanız haşlanmış yumurtayı soymak çok daha kolay olacaktır. Unutmadan, yarım çay kaşığı kabartma tozu da aynı etkiye sahip.
Hamur işlerini yumurta olmadan nasıl pişirebiliriz?
Eğer küçük çörekler ya da başka hamur işleri pişirecek iken birden yumurtanızın bittiğini fark ederseniz, yumurta yerine muz kullanabilirsiniz. 1 yumurta=1/2 muz. Daha kötü bir tat elde etmeyeceğinizden emin olabilirsiniz.
Mükemmel kahve
Bu numara tüm kahve severler ve sabahları taze çekilmiş bir fincan espresso olmadan kolay kolay uyanamayanlar tarafından içtenlikle takdir edilecek. Çekilmiş kahveye pişirmeden önce bir tutam tuz ve tarçın ekleyin. Tuz yanmış çekirdeklerin acılığından kurtulmanıza yardımcı olurken, tarçın muhteşem bir tat verecek.
Elmayı bıçak kullanmadan nasıl ikiye bölebiliriz
Eğer bir elmayı iki kişi yemek istiyorsanız, bu meyveyi ikiye bölmenin kolay bir yolu var. Sapını büküp kopartın. Elmayı elinize alın ve parmağınızın rahat ettiği noktayı bulana kadar döndürmeye başlayın. Zıt yönlere ayırarak ellerinizle bastırın. Kolayca iki eşit parçaya ayrılacak.
Hızlıca patates soyma
Eğer patates soymayı sevmiyorsanız, bu numara tam da size göre:
Patateslerin üzerinde ince kesikler yapın. Tenceredeki patateslerin üzerine sıcak suyu dökün, ocağın üzerine koyun ve kaynayana kadar bekleyin. Kaynayan suyu boşaltın ve tencereyi soğuk suyla doldurun. Patatesleri birer birer alın ve kabuklarını soyun.
Sarımsağı soymanın hızlı yolu
Sarımsağı soyarken zaman kazanmak için, yalnızca mikrodalga fırına 15 saniye koyun. Böylece kabuğun soyulması kolaylaşacak.
Kızartmadan daha iyisi
Patates kızartmasından daha iyi bir yemek olmadığını düşünüyorsanız, bunu pişirmeyi deneyin: Patatesleri ince ince kesin, üzerlerine zeytinyağı gezdirin, kesiklerin arasına tereyağı dilimleri koyun ve tatlandırmak için tuz ve karabiber ekleyin. Önceden 220 derecede ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin. Bu şekilde pişirilmiş patatesin en sevdiğiniz yemek olmaması için hiçbir sebep yok.
Hamur işlerini bıçak kullanmadan kesme
Diş ipini kekleri ve ruloları hızlıca eşit parçalar halinde kesmek için kullanabilirsiniz.