Karadeniz'de bu sabah 5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem İstanbul ve civar bölgelerden de hissedildi.  Kandilli Rasathanesi'ne göre Karadeniz'deki depremin büyüklüğü 5.0 olarak açıklarken AFAD ise 4.8 olarak ölçüm yaptı. ABD Jeolojik Araştırmalar Dairesi USGS ise depremin büyüklüğünü 5.3, merkez üssünü ise Ereğli'nin 120 km kuzeybatısı olarak belirtti.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı'nın verilerine göre saat 11.18'de Karadeniz açıklarında 4.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Kandıra ile Sakarya Karasu açıklarında meydana gelen deprem Kocaeli, İstanbul, Sakarya ile Düzce'nin kıyı ilçelerinde hissedildi.

Yaklaşık 100 kilometre açıkta, yerin 25 kilometre derinliğinde meydana gelen depremin olduğu bölgeye en yakın yer olan Kandıra ve Karasu'da halk kısa süreli bir panik yaşadı. Deprem herhangi bir hasara yol açmadı. İzmit'te de deprem hafif şekilde hissedildi. İnsanlar kısa süreli bir panik yaşadıktan sonra günlük yaşamlarına devam etti.

son-dakika-haberleri