İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Şile'de 62 mahalle muhtarıyla bir araya geldi. Gerçekleştirilen programa Bakan Soylu'nun yanı sıra İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı da katılım sağladı.
Muhtarlarla gerçekleştirilen görüşme sonrası Bakan Soylu, Muharip Gaziler Derneği'ne ziyarette bulundu. Soylu, gazilerle sohbet etti. Program çerçevesinde ilçe sakinleriyle de bir araya gelen Soylu açıklamalardan bulundu.
Tahıl koridoru konusuna değinen Soylu, “Onlar bizi sevdikleri için değil, zora düştüler. Önümüzdeki kış gıdasız kalacaklar diye korktular ve ürktüler. Rusya ve Ukrayna arasındaki problemi çözmek için Tayyip Erdoğan'dan destek istediler. Aksi takdirde ne bizim geleneklerimize ne dinimize tahammül etmiyorlar” diye konuştu.
“TÜRKİYE'DE ŞU AN 120 TERÖRİST KALDI”
Terörün önümüzdeki yıl bitirileceğine ileri süren Bakan Soylu, şu ifadeleri kullandı;
*Yıllarca Karadeniz'e sızıp oradaki insanları tehdit eden terör örgütü mensuplarının tamamını temizledik. Artık Karadeniz tertemiz. Bizim zorlandığımız önemli yerlerden birisi olan Tendürek Dağı terör örgütünden temizlendi.
*Amanoslar dediğimiz bu hattın her biri artık tertemiz. Allah'ın izniyle Cumhuriyetin 100. yılında 29 Ekim 2023'te Türkiye'yi terörden temizleyeceğiz. Türkiye'de şu an 120 terörist kaldı. Bir tek terörist bırakmadan ülkemizi tertemiz hale getireceğiz.
*Zeytindalı Harekatı'nda Amerika 'buraya giremezsiniz' dedi. Avrupa'nın bütün başkentleri 'Siz Afrin'e giremezsiniz' dedi. Bizim derdimiz Hakkari'nin ucundaki karşı alana Hakurk diye bir bölge var. Irak'ın Hakurk bölgesi. O bölgeyi terör koridoru yapacaklardı.
*Eğer Tayyip Erdoğan cesaretli olmasaydı biz oraya giremezdik. Amerika ve Almanya siz o bölgeye girerseniz bizim tanklarımızı kullanamazsınız dediğinde kendi mühimmatımız ne kadar yetecek diye endişe ettik.
*Bu ülkenin altyapısı ve sanayisi artık öyle bir noktaya gelmişti ki bir aylık süreç içerisinde Amerika ve Avrupa'nın bize verecek olduğu mühimmatı, bizim genç mühendislerimiz, 'Siz merak etmeyin biz yapacağız' dediler.
*Bizi yarı yolda bırakmadılar. Kendi mühimmatlarımızı yaparak bizlere teslim ettiler. Biz orada şu an terör örgütünü temizledik. Cerablus'ta Azez'de terör örgütünü temizledik. Bu ülkenin bütün güvenlik güçleri ahdetmiştir. Türkiye'nin gelecek nesilleri bir daha Amerika ve Avrupa tarafından terörle imtihan edilmeyecektir.
“ÖNÜMÜZDEKİ KIŞ GIDASIZ KALACAKLAR DİYE KORKTULAR VE ÜRKTÜLER”
*Tayyip Erdoğan 21. yüzyılın başında iktidara geldiğinde geçmişte yaşanılan sorunları deneyimleyen bir milletin evladı olarak geldi. Bize Amerika parmak sallıyordu. Cumhurbaşkanımız geçtiğimiz günlerde Malazgirt'te 16 ilin valisi ile toplantı yaptı. Tek tek taleplerini aldı.
*Hakkari'de 2016 ile 2019 yılları arasında hiçbir öğrenci tıp fakültesini kazanamadı. Huzuru bulunca 2020 yılında 4 çocuk, 2021'de 19, 2022'de 26 çocuk Tıp Fakültesini kazandı. Eğer biz o çocuklara o imkan ve huzuru sağlamazsak, Türkiye bu noktaya gelmemiş olsa kandıracaklar ikna edecekler.
*Çocukları dağa çıkaracaklar. Çocukların dağa çıkabileceği herhangi bir zemin bırakmadık. Amerika Avrupa yedi dünyayı bir araya getirsen şu gıda krizi için Tayyip Erdoğan'a bel büker miydi? Bükmezdi. Eğer bu sorunu çözemeyecek olsaydık bize bel bükerler miydi? Irak'ı nasıl demokrasiye kavuşturmuşlarsa demokrasi getireceklermiş.
*Suriye'ye nasıl karıştırdılarsa Türkiye'de yıllardır çomak sokmak istiyorlar. Onlar bizi sevdikleri için değil zora düştüler. Önümüzdeki kış gıdasız kalacaklar diye korktular ve ürktüler. Rusya ve Ukrayna arasındaki problemi çözmek için Tayyip Erdoğan'dan destek istediler. Aksi takdirde ne bizim geleneklerimize ne dinimize tahammül etmiyorlar. Çünkü biz doğruları söylüyoruz. İHA
[old_news_related_template title="'Soylu yargılansın' diyen CHP'li Başarır'a soruşturma" desc="CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, 'Resen soruşturma yetkisini AKP’liler için kullanmayan savcılar, yargılanacak dediğim Soylu için hassasiyet gösterip hakkımda soruşturma başlatmış' açıklamasında bulundu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/08/25/iecrop/ali-mahir-basarir-dha_16_9_1550808826-880x495-1_16_9_1606825568_16_9_1661447215.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/soylu-yargilansin-diyen-chpli-basarira-sorusturma-7328890/"]
[old_news_related_template title="Süleyman Soylu, AKP'li başkana soruşturma izni verdi" desc="İçişleri Bakanlığı, Balıkesir Sındırgı ilçesinde, Kocahan Cumhuriyet Çarşısı Projesi işi için tahliye davasının sonucu beklenmeden bölgedeki iş yerlerinin çatılarının söküm talimatını veren AKP'li Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş hakkında soruşturma izni verdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/08/24/iecrop/detay-kopya-1_16_9_1661337021.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/suleyman-soylu-akpli-baskana-sorusturma-izni-verdi-7326089/"]
Süleyman Soylu: Türkiye'de şu an 120 terörist kaldı
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Allah'ın izniyle Cumhuriyetin 100. yılında 29 Ekim 2023'te Türkiye'yi terörden temizleyeceğiz. Türkiye'de şu an 120 terörist kaldı. Türkiye'nin gelecek nesilleri bir daha Amerika ve Avrupa tarafından terörle imtihan edilmeyecektir” dedi.