
Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte'nin ev sahipliğini yaptığı açılış töreninde Duterte’nin yanında yer alan Trump, geleneksel el sıkışma anonsunun yapılmasının ardından ne yapacağını bilemedi.
[old_news_related_template title="Herkes Trump'ın bu görüntüsünü konuşuyor" desc="Japonya gezisinin ilk gününde Japon Başbakan Shinzo Abe'yle bir dizi temaslarda bulunan ABD Başkanı Donald Trump, balıklara yem vermek için balkona çıkınca espiri konusu olmaktan kurtulamadı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/11/trumpbalik.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/herkes-trumpin-bu-goruntusunu-konusuyor-2078828/"]
Geleneksel ASEAN el sıkışma pozisyonunu alan liderler, ellerini çapraz tutup yanındaki liderle el sıkışıyor.Dünya liderleriyle ikili görüşmelerinde kendine has el sıkışması şekliyle tanınan Trump, ellerini tuttuğu liderleri kendisine doğru çekerek kimi zaman sendelemelerine yol açıyor.

Trump, ASEAN zirvesi çerçevesinde Avustralya Başbakanı Malcolm Turnbull ve Filipinler Devlet Başkanı Duterte ile bir araya gelecek.
5. ABD-ASEAN Zirvesi’ne katılacak Trump, daha sonra Hindistan Başbakanı Narendra Modi ile görüşecek.