YA İSTİKLAL YA ÖLÜM FRAGMAN İZLE YA İSTİKLAL YA ÖLÜM SON BÖLÜM İZLE“Nisan ayının 23'üncü Cuma gününde Ankara'da Büyük Millet Meclisi açılacaktır.” #YaİstiklalYaÖlüm 11 ve 12. (FİNAL) bölümleriyle Pazartesi @trt1’de. pic.twitter.com/fG9dPF4KPx
— Ya İstiklal Ya Ölüm #EvHayatDolu (@istiklaldizisi) April 13, 2020
SON BÖLÜMDE NELER OLDU?
Dürrizade Abdullah Efendi’nin fetvası ve Damat Ferit Paşa Hükümeti’nin bir beyannamesi Takvim-i Vakayi ile diğer İstanbul gazetelerinde yayımlanacak ve İstanbul çalkalanacaktır. Fetva, İngiliz ve Yunan uçaklarıyla Anadolu topraklarına atılırken, Anadolu’nun her tarafına çeşitli vasıtalarla ayrıca yola çıkarılacaktır. Bu durum Milli Mücadeleciler arasında tedirginliğe yol açacaktır.
Ankara’da tüm bunlar yaşanırken İstanbul’da da işler iç açıcı değildir. Milli Mücadelenin etkin üyelerinden olan Hüsamettin Bey ile Osman Kahya tutuklanacaktır. Onların tutuklanmasının ardından ise açığa çıkma korkusu yaşayan Topkapılı, Hafız Kemal ve diğerleri de daha dikkatli hareket edeceklerdir. Tutuklanma sürecinde düşman askerleri Hüsamettin’den her ne kadar itiraf almayı deneseler de Hüsamettin davasına ihanet etmeyecektir.