Endonezya'nın şeriatla yönetilen tek vilayeti Açe'de, evlilik öncesi cinsel ilişkiye girdikleri gerekçesiyle 'kırbaç cezası'na çarptırılan gençlerin infazı, halka açık olarak gerçekleştirildi.

Barcroft Media

BELEDİYE BAŞKANI: "HERKESİN DERS ALMASI GEREKİR"


Endonezya basınında yer alan haberlerde, "Suçlular kırbaçlanmak üzere sahneye getirilirken, izleyenlerin alkışlarla bu uygulamaya destek verdiği görüldü" ifadelerine yer verilirken; Banda Açe Belediye Başkanı, verilen bu cezalardan "herkesin ders alması gerektiğini" söyledi.

Barcroft Media


Hürriyet'te yer alan habere göre, Endonezya'da iki genç, evlilik öncesi cinsel ilişki yaşadıkları gerekçesiyle kırbaçlandı.

Barcroft Media


Endonezya'nın şeriatla yönetilen tek vilayeti olan Açe'nin başkenti Banda Açe'deki 'ceza infaz merasimi', Baiturrahim Camii'nde gerçekleşti.

Barcroft Media

'SUÇLULARIN YAPTIKLARIN ÖRNEK ALINMAMALI'


Üniversite öğrencisi olduğu belirtilen 23 yaşındaki Vahyudi Saputra ile 20 yaşındaki Nur Elita'ya hintkamışından yapılan bir sopayla 5'er kez vuruldu.

Barcroft Media


Nur Elita, kırbaçlandıktan sonra ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Barcroft Media


Çevredekiler, Saputra ve Elita'nın kırbaçlanışını cep telefonlarıyla kaydetmeye çalıştı.

Barcroft Media


Halka açık merasimde, dört kişi de kumar oynadıkları gerekçesiyle 5'er kez kırbaçlandı.

Barcroft Media

İZLEYENLER ALKIŞLADI


Endonezya basınındaki haberlerde, "Suçlular kırbaçlanmak üzere sahneye getirilirken, izleyenlerin alkışlarla bu uygulamaya destek verdiği görüldü" denildi.

Reuters


Banda Açe Belediye Başkanı, verilen bu cezalardan "herkesin ders alması gerektiğini" söyledi. Endonezyalı belediye başkanı, "Bu suçluların yaptıkları, örnek alınmamalı. Umarım bu son kırbaç cezası olur" dedi.