Kuveyt asıllı Muhammed Yusuf Abdülaziz, geçen Perşembe ABD'nin Tennessee eyaletinde iki askeri tesise saldırarak, beş deniz piyadesini öldürmüştü. Abdülaziz'in saldırıdan bir kaç saat önce bir arkadaşına, "Her kim bana ibâdet eden bir kuluma düşmanlık ederse, ben de ona savaş ilân ederim" hadisini cep telefonuyla mesaj olarak gönderdiği ortaya çıktı.

'GAZZE'YE YARDIM ETMEYEN ÜLKELERE ÖFKELİYDİ'

Saldırının ardından polisle çatışmaya girerek öldürülen Muhammed Yusuf Abdülaziz'in, İsrail'in Gazze saldırıları karşısında hiç bir şey yapmayan bazı ülkeleri suçladığı bilgisi kaydedildi. Mesaj gönderdiği arkadaşı ise, mesajın bir saldırıya işaret ettiğini düşünmediği ni açıkladı.

Abdülzaziz'in ailesi ise, saldırıyla ilgili bir mesaj yayınlayarak, oğullarının uzun süredir depresyonda olduğunu ve bu korkunç suçu işleyenin tanıdıkları oğulları olmadığını belirtti. Başka arkadaşları da Abdülaziz'in geçen yıl Ürdün'den döndükten sonra, İsrail'in Gazze saldırısı ve Suriye'deki savaş konusunda öfkeli yorumlar yaptığını anlattı. Saldırganın internet üzerinden aldığı üç silahla poligona gitmeye başladığı belirtiliyor.

FBI yetkilileri ise, Abdülaziz'in tek başına mı yoksa bir örgüte bağlı olarak mı hareket ettiğini belirlemeye çalıştıklarını açıkladı.

MESAJDAKİ HADİS

Abdülaziz'in arkadaşına gönderdiği mesajdaki hadis ise şu şekilde: "Allah şöyle buyurdu: Her kim bana ibâdet eden bir kuluma düşmanlık ederse, ben de ona savaş ilân ederim. Kulum bana, kendisine farz kıldığım şeylerden daha sevgili olan birşeyle yaklaşamaz. Kulum bana nafile ibâdetlerle de yaklaşmaya devam eder. Nihayet ben onu severim. Ben kulumu sevince de artık onun işitir kulağı, görür gözü, tutar eli, yürür ayağı olurum. Her ne isterse muhakkak onları da kendisine ihsan ederim. Bana sığınmak isteyince de muhakkak kulumu sığındırır, korurum."

ABD'de silah sesleri: 5 ölü, 3 yaralı

ABD'de silah sesleri: 5 ölü, 3 yaralı