Bu sabah erken saatlerde başladığı bildirilen ateşkesin, Lübnan sınırındaki Zabadani kenti ile İdlib'teki iki beldede iki gün süreceği belirtildi. Bu ay içinde aynı bölgelerde yine geçici bir ateşkes anlaşmasına varılmış, bu ateşkesin İran ve Türkiye'nin desteğiyle gerçekleştiği iddia edilmişti.

ATEŞKESİN AMACI MÜZAKERELERE OLANAK SAĞLAMAK

Hizbullah, Zabani'de silahlı muhaliflere yönelik yoğun saldırılar gerçekleştiriyor. Suriye yönetimi ise Zabadani'ye, Şam ve Lübnan sınırına yakınlığı nedeniyle büyük önem veriyor. Silahlı muhalif grupların ise ateşkesin kapsadığı İdlib'teki Fua ve Kefraya beldelerine yoğun saldırılar gerçekleştirdiği belirtiliyor.



Bölgede çoğunlukla Şii Suriye vatandaşlarının yaşadığı kaydedilirken, bir önceki ateşkes kararının çatışmaların durdurulmasına yönelik müzakerelere fırsat vermek amacıyla yapıldığı açıklanmıştı. Ateşkes aynı zamanda silahlı muhalif grupların Zabadani'den ve sivillerin Fua ve Kefraya'dan ayrılmasına olanak vermeyi de hedeflemişti.



ABD'NİN SURİYE TEMSİLCİSİ SİYASİ TURA ÇIKACAK

Bu arada ABD’nin yeni Suriye Özel Temsilcisi olarak atanan Michael Ratney'in, göreve gelmesinden sonra ilk kez Suriye kriziyle ilgili görüşmeler yapmak üzere bir diplomatik tura çıkacağı açıklandı. ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Ratney; Cenevre, Moskova ve Riyad’da görüşmeler yapacak.



Açıklamada görüşmelerin amacının "Suriye’de bir siyasi sürece dair seçenekler bulmaya çalışmak olduğu" belirtildi. Ratney Rusya, Suudi Arabistan ve Birleşmiş Milletler yetkilileriyle görüşecek.

ABD 57 IŞİD hedefini vurdu

ABD 57 IŞİD hedefini vurdu