Bilim ve Sanayi Bakanı Fikri Işık, NTV yayınında açıklamalarda bulundu. Bakan Işık, bu akşam itibariyle Volkswagen'in, 1.6 dizel motoruna sahip Jetta ve Caddy modellerinin satışını durduracağını belirtti.

Bakan Işık şunları söyledi: "Şu anda Volkwagen’in EA189- EU5  tipinde iki araçları var Türkiye’de. Bunların satışını da bu akşam itibariyle durduracak. Bu gönüllü bir durdurma. Askıya alacak satışı ve bu teknik güncellemeler yapıldıktan sonra tekrar satışa sunacak. Bu akşam itibariyle dediğim gibi Jetta ve Caddy’de 1.6 dizel motor satışı firmanın askıya aldığını belki sizlerin aracılığıyla kamu oyuyla da paylaşmış oldum."

DOĞUŞ OTOMOTİV'DEN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili Volkswagen'in TÜrkiye distribütörü Doğuş Otomotiv'den yazılı açıklama geldi. Açıklamada şöyle dendi: "Volkswagen AG yetkilileriyle sürdürmekte olduğumuz görüşmeler neticesinde, tarafımızca alınan kararla gönüllü olarak, Jetta ve Caddy modellerimizde sadece EA189 EU5 1.6 TDI motor tipindeki araçların satışını bu akşam itibarıyla geçici olarak durdurmuş bulunmaktayız. Diğer modellerimizin satışı ile ilgili herhangi bir kısıtlama bulunmamaktadır."