Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın faiz indirimi konusunda Merkez Bankası Başkanı ve ekonomi bürokrasisini sık sık eleştirmesi dolarda belirsizliğe neden olurken, bu durum hammadde ithal ederek iş yapan sanayicinin tepkisine neden oldu.

MKS Devo Kimya CEO’ su KorgünŞengün, dövizdeki belirsizliğin sanayiciyi olumsuz etkilediğinikaydetti. Korgün Şengün, bankaları n, devletin riski olmadığını, ancak gelinensüreçte özel sektörun 380 milyar dolarlık bir riskin altında olduğunu söyledi.

Kimya sanayicilerinin hammadde ithalatı peşin yapmak zorunda kaldığını, bunun sonucu olarak her geçen gün bankalara borçlandığını kaydeden Şengün,“Kimya sektöründe karlar öyle yüksek rakamlar değil. Yüzde 2-3 kârımız sözkonusu. Buna karşın sanayide yüzde 6 kaynak kredisi kullanmak zorunda kalıyor. Aradaki açığı kapatmak mümkün değil” diye konuştu.

İHRACAT YETERLİ DEĞİL

Kimya sanayinin büyük pazara sahip olduğuna dikkat çeken Şengün, sektörde geçen yıl 38 milyar dolar ithalat yapıldığını, buna karşın 11 milyar dolarlık işlenmiş kimya ürunü ihracatı gerçekleştiğine dikkat çekerek,“Kimya sektöründe gerçek manada, istenilen düzeyde ihracat yok.Oysa Almanya ve Çin bu konuda başa baş gidiyor. 1 trilyon dolar kimya uriinü ihraç ediyorlar” şeklinde konuştu.

Türkiye’ de kimya sanayinin “hap yap para kap” şeklinde algılandığını kaydeden Şengün,“Geçen sene iş vardı para yoktu bu sene iş de yok para da” diye tepkisini dile getirdi.

Kadınlariçin 1.8 kg ağırlığında kurşun geçirmez yelek yaptı

KORGÜN Şengün, kadına yönelik şiddetin Türkiye’ nin en önemlisorunları arasında yer aldığını kaydetti Bir cankurtarma umudu ile Cankor projesini hayata geçirdiklerini belirterek, 1.80 kilogram ağırlığında kurşun geçirmez yeleklerin seri üretimine başladıklarını belirten Şengün, "Beş metreden 9 mm'lik silahla denedik başarılı oldu. Bu kadınlara, profesyonel çelik yelek verseniz adam zaten görecek. B aşka yere ateş edecek. Ancak Cankor’ un vücutta belli olmaması çelik yeleğe göre avantaj” dedi.