Olaylar/Sorunlar/Çözümler

Halen 1 Kasım 2015 tarihine ilişkin tatil planını kesinleştirmemiş olanlar, büyük ihtimalle vatandaşlık görevini öne alacak.

ERKEN REZERVASYON YAPTIRANLAR

Ama 30 Ekim 2015 Cuma gününü katınca en az 4-5 gün tatil imkânı veren 29 Ekim haftası için çoktan “erken rezervasyon yaptırmış olanlar” da var. Bu kişiler, sözleşme imzalamış hatta “özellikle paket tur satışlarında” parasını bile ödemiş olabilirler.

PAKET TURDAN VAZGEÇMEK MÜMKÜN

Şimdi seçim için paket turdan vazgeçerlerse “paramız yanar” diye düşünmesinler. Çünkü ulaştırma, konaklama ve başka turizm hizmetlerinden en az ikisinin birlikte sunulduğu paket tur sözleşmesinden, tüketici tek taraflı olarak vazgeçebiliyor.
Buna ilişkin fesih bildiriminin yazılı olarak veya e-mail gibi kalıcı veri saklayıcısı ile yapılması gerekiyor (Paket Tur Sözleşmeleri Yönetmeliği Md. 16).

30 GÜN KALA VAZGEÇENE PARASI İADE

Bildirim, paket turun başlamasından en az 30 gün önce yapılırsa; ödenmesi zorunlu vergi, harç ve benzeri yasal yükümlülüklerden doğan masraflar hariç olmak üzere, “herhangi bir kesinti yapılmaksızın” katılımcının ödemiş olduğu bedel, 14 gün içinde kendisine iade edilmek zorunda. Paket turun başlamasına 30 günden daha az bir süre kala yapılan fesih bildirimlerinde ise “paket tur sözleşmesinde belirtilmek şartıyla” belirli bir tutar veya oranda kesinti yapılabiliyor. Yani sözleşmede yazmıyorsa 30 günden az kalmış olsa bile kesinti yok.

GÜREŞE DOYMAYAN PEHLİVANLAR

Belki 29 Ekim haftası, kışa girmeden çok güzel bir tatil imkânı olacaktı.
Belki de planınızı çoktan yapıp parasını önceden ödediniz. Şimdi seçim tarihini duyunca hayal kırıklığına uğradınız. Aslında en çok da “güreşe doymayan pehlivanlardan sıkıldınız” belki de!..

Olsun, sonrasında “keşke dememek için” her şeye rağmen yine de “çıkın er meydanına...”