AMK GAZETE / İrfan YİRMİBEŞ
Shakhtar Donetsk’in en etkili silahları Alex Teixeira ve Srna’yı durdurmak için kolları sıvayan Pereira, ilk maçın ikinci yarısında olduğu gibi Alex Teixeira’yı iki stoper ve orta sahadan dönüşümlü olarak de Souza ve Mehmet Topal ile üçgen şekline araya alacak. Böylece Alex’i topla buluşturmayacak. Ayrıca atakları geriden başlatan Darijo Srna’ya da önlem alınacak.
SİSTEMİ DEĞİŞTİRECEK
PEREIRA oyun içinde sürekli sistem değiştirerek rakibin önlem almasını güçleştirmeyi planlıyor. Rövanşta da çift forvetten vazgeçmeyi düşünmeyen Pereira, maçın gidişatına göre oyun içinde 4-1-4-1 ve 4-2- 3-1 sistemine geçecek. Portekizli teknik adam, oyuncularının maç içinde farklı sistemlerini iyi uygulamalarının rövanşta en büyük kozlarından biri olacağını belirtti.
PERSIE İLE VURACAK
Fizik kondisyon eksiği nedeniyle tam olarak hazır olmayan Van Persie, rövanşa yetişebilmek için müthiş çaba harcıyor. Pereira da en büyük kozu olarak düşündüğü Hollandalı golcü ile yakından ilgileniyor. Önceki gün takım arkadaşları izinliyken Samandıra’da çalışan van Persie’ye özel program uyulanıyor. Yıldız futbolcu “Rövanşta tur için elimden geleni yapacağım” dedi.