Twitter fenomeni Fuat Avni'nin ortaya attığı "Cumhurbaşkanlığı sarayında DHKP-C'li kadın" iddiası gerçek çıktı. Ankara polisinin düzenlediği operasyonda gözaltına alınan G.B. adlı kadının, 10 ay Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda temizlik hizmetlerinde çalıştığı öğrenildi.

Hürriyet'ten Fevzi Kızılkoyun'un haberine göre; Ankara’da eylem sırasında 13 kişiyle birlikte gözaltına alınan ve DHKP-C örgütüyle bağlantılı olduğu iddiasıyla sorgulanan G.B.’nin taşeron bir firma üzerinden Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda çalıştığı ortaya çıktı. Terör ve istihbarat polisi tarafından bağlantıları araştırılan G.B., emniyetteki sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı.

KIZILAY’DA GÖZALTINA ALINDI

Emniyet güçlerinden alınan bilgiye göre; İstanbul’da Günay Özarslan’ın öldürülmesine tepki olarak Kızılay Yüksel Caddesi’nde 2 gün önce eylem yapıldı. Eyleme müdahale eden polis, 13 kişiyi gözaltına aldı. Şüpheliler arasında bulunan G.B’nin, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda 10 ay çalıştığı ve bir süre önce işten çıkartıldığı belirlendi.

KADININ BAĞLANTILARI ARAŞTIRILIYOR

G.B. isimli kadın emniyetteki sorgusunda bir taşeron firma aracılığıyla kısa süre Ak Saray’da çalıştığını açıkladı. Eylemle bir ilgisinin bulunmadığını sadece eyleme katılan bir arkadaşını gördüğünü, ona selam verip konuştuğu sırada polisin müdahalede bulunduğunu ve akabinde gözaltına alındığını savunan kadın gözaltına alınan diğer kişilerle birlikte adliyeye sevk edildi. G.B., çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı. Herhangi bir sabıka kaydı olmayan G.B.’nin, katıldığı bazı eylemlerde daha önce de gözaltına alındığı bildirildi.

DHKP-C BAĞLANTILI MI SARAYA GİRDİ?

G.B., serbest bırakılırken polis, bu kişinin hangi yollarla Saray’da görev almasının sağlandığı üzerinde çalışıyor. Türkiye’nin en üst düzey korunan ve tüm personeli istihbarat ile MİT’in inceleme ve sorgulamasından geçirilen Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda, daha önce de katıldığı eylemler nedeniyle gözaltına alınıp bırakılan G.B.’nin nasıl işe başlatıldığı ise şimdilik merak konusu.

Fuat Avni'den çarpıcı 'kaos planı' iddiası

Fuat Avni'den çarpıcı 'kaos planı' iddiası