Kamil Elibol/ANKARA

EMNİYET Teşkilatı’nın geçen ay 7 bin 918 rütbeli personelin terfisi için yaptığı sınavda skandal yaşandı.

Personel, 22-23 Haziran’da ülke çapında yazılı terfi sınavına, 25-29 Haziran’da ise Polis Akademisi’nde mülakata alındı.

Bu personelin durumuna ilişkin görüşler ise “Fişlemeye” tabi tutuldu. SÖZCÜ’nün ulaştığı belgeler, komiser yardımcısından 2. sınıf emniyet müdürüne kadar çok sayıda rütbeli personelin terfi öncesi fişlendiğini gözler önüne serdi.

Rize Emniyet Müdürü Adem Çakıcı, Diyarbakır Emniyet Müdürü Halis Böğrücü ile İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya’nın bu yıl terfi sırasında olan bazı müdürlere ilişkin olumsuz görüşler bildirmesi dikkat çekti. Her bir personel için ayrı ayrı alkol kullanıp-kullanmadığı, sosyal yaşam tarzı, temsil kabiliyeti, adliye ve sivil toplumla ilişkileri, ahlaki zafiyetlerinin olup-olmadığı, iş sahiplerinden menfaat temin edip-etmediği, “Paralel Devlet Yapılanması” ile mücadelesi, verimliliği, zaman disiplini, özgüveni gibi konuların gönderilen forma yazılması istendi. Fişleme formu ise POLNET ya da EBYS gibi resmi evrak sistemi yerine özel e-mail hesabından İl Emniyet Müdürleri’ne gönderildi. Cevaplar da Personel Daire Başkanı’nın şahsi e-posta hesabına gönderildi. Değerlendirme Kurulları bu formlara göre, komiser yardımcısından 2. Sınıf Emniyet Müdürü’ne kadar rütbeli personelin terfisine karar verecek.

 



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rize İl Emniyet Müdürü Adem Çakıcı, yardımcısı O.Ç.’nin alkol kullandığını, sosyal demokrat eğilimi olduğunu yazdı. “Şu an terfisi uygun değildir” dedi.