Haluk Koç, "Türkiye'nin güçlü bir hükümet profiliyle önünde biriken iç ve dış sorunların aşılması için bir çalışmaya niyet, irade ortaya kondu. Şu çok net ve açık. CHP asla çözümsüzlüğün adresi olmayacak" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu'ndan flaş açıklama

Davutoğlu'ndan flaş açıklama


CHP Genel Merkezi'nde gerçekleşen görüşmeyi değerlendiren Koç; "Seçimden sonra bir açıklamada bulunmuştuk. Bu açıklamada tek partiye iktidar yetkisi verilmediğini ve oluşan iradenin bir koalisyona yol açacağını ifade etmiştik. Bu çerçevede CHP’nin, Türkiye’nin çözümsüz kalmaması için üzerine düşeni yapacağını asla çözümsüzlüğün adresi olmayacağını da söylemiştik. Akan takvim içerisinde değişiklik açıklamalar, değerlendirmeler oldu. Ve geldiğimiz noktada bugünkü çıkan sonucu Sayın Başbakan Davutoğlu özetledi" dedi.

Koalisyon için AKP-CHP buluşması gerçekleşti

Koalisyon için AKP-CHP buluşması gerçekleşti


"BU KONUNUN ALTI HER İKİ TARAFCA DA ÇİZİLDİ"

Koç, karşılıklı bir güvenin tesis edilmesi gerektiğinin altını çizerek şunları kaydetti; "Bu çok açık. Daha önceki uygulamalarda tanık olduğumuz bir takım aksaklıkların aşılması gerekiyor. Bu güvenin tesis edilmesi son derece önemli, bunların üzerinde duruldu. Ve ortak bir çalışma yapma tespiti ortaya kondu. Bu irade kısmına geçecek olursak, Türkiye’nin güçlü bir hükümet profiliyle önüzmüdeki yılları göğüslemesi gereğinin altı her iki tarafca da çizildi. Ortak çalışma noktalarının tespitine dönük niyet ortaya kondu. Ve bu çerçevede Davutoğlu, onun cümlesiyle bende ifade etmek istiyorum; müzakere öncesi bir ön görüşme niteliğinde olan bugünkü toplantının içeriği de özetlenmiş oluyor. Yani müzakereler öncesi bir usül, bir irade ortaya kondu, niyet beyanında bulundu. Bundan sonrası bir yöntem çervevesinde ortak bir çalışma boyutuyla ele alınacak."

İLETİŞİM O İSİMLE SAĞLANACAK

İki parti arasınki iletişimin bundan sonra kendisi ile AKP'li Ömer Çelik arasında devam edeceğini dile getiren CHP'li Koç, bayram sonrası bir takvim oluşturulabileceğini kaydetti. CHP'li Koç, 'CHP'nin çözümsüzlüğünün adresi olmayacağını' vurgulayarak şunları söyledi; "Her iki taraftandan da birer irtibat noktası arkadaşımız var. İki parti arasında sayın Ömer Çelik ile ben herhangi bir aksaklık olmadığı sürece bu teması sürdürmeye devam edeceğiz. Henüz bir takvim netleşmedi çünkü Davutoğlu'nun MHP ve HDP ile görüşmeleri var. Ondan sonra bayram ertesi bir süreci, belirleme olacaktır. Şu anda bir şu gün diye bir şey yok. Sadece bir ön görüşme idi. Bir niyet ortaya kondu. Türkiye'nin güçlü bir hükümet profiliyle önünde biriken iç ve dış sorunların aşılması için bir çalışmaya niyet, irade ortaya kondu. Şu çok net ve açık. CHP asla çözümsüzlüğün adresi olmayacak."

'KİMSE KAVGA ETMEDİ"

Koç, toplantının nasıl geçtiği yönündeki bir soruya ise; "Hiç kimse kavga etmedi, güler yüzlü bir toplantıydı" diye yanıt verdi.