Sabaha karşı hayatını kaybeden 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in ardından Deniz Gezmiş'in abisi Bora Gezmiş, ''Ölünün arkasından konuşmak bizim açımızdan iyi birşey değildir ama bize yapılanı da unutmamız mümkün değildir'' dedi.



Türk siyasi tarihine damga vuran Demirel'in ölümüyle birlikte gözlerin çevrildiği isimlerden biri de Deniz Gezmiş'in abisi Bora Gezmiş...

Sol haber sitesine konuşan Bora Gezmiş, Demirel'in vefatıyla ilgili şunları söyledi:
"Ölünün arkasından konuşmak bizim açımızdan iyi birşey değildir ama bize yapılanı da unutmamız mümkün değildir. Bugün ne kadar överlerse övsünler o üç gencin öldürülmesindeki rolünü gizleyemezler, günahını temizleyemezler. Hayırla yadedemiyorum. Biz sağken de söyleyeceğimizi söyledik zaten."

Altan Öymen: Demirel ‘evet’ dedi vekillerine baktı

Dönemin tanıklarından Gazeteci Altan Öymen, Denizler'in idamının oylandığı Meclis oturumunda Demirel’in tutumunu şu ifadelerle anlatıyor:

“6 Mayıs 1972’de idam edilen Deniz, Yusuf, Hüseyin’in idam kararları oylanıyordu. Süleyman Bey AP Grubu’nun en önünde oturuyordu. Elini 'idama evet' için kaldırdığında arkasına dönüp baktı, herkesin kaldırıp kaldırmadığını kontrol ediyordu. Sonra vakur bir ifadeyle önüne döndü. İdamlar kabul edilmişti. Deniz ve Yusuf da 25 yaşındaydı. Hüseyin ise 23’ündeydi...”