SÖZCÜ / ANKARA

TBMM'de Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu, kendilerine yakın bazı isimleri başkan seçtirdi. Komisyonlarda dikkat çeken bazı isimler şöyle:

Foto: DHA

EN GENÇ BAŞKAN


KİT Komisyonu’na Ankara Milletvekili Fatih Şahin (36) seçildi. Şahin, Gençlik Kolları Genel Başkanlığı yaptı ve bir dönem Erdoğan’ın Genel Merkez’de avukatlığını yürüttü.

İSTANBUL EKİBİNDEN


Erdoğan’a yakınlığı ile bilinen iki İstanbul milletvekili başkan koltuğuna oturdu. Erol Kaya, Bayındırlık-İmar-Turizm Komisyonu Başkanı oldu. Pendik eski Belediye Başkanı Kaya, bir dönem Erdoğan’ın Başdanışmanı olarak çalıştı. Dilekçe Komisyonu Başkanı Belma Satır da partinin kurucularından.

DAVUTOĞLU’NUN DANIŞMANI


Başbakan Davutoğlu’na yakınlığı ile bilinen Malatya Milletvekili Taha Özhan, Dışişleri Komisyonu Başkanlığı'na geldi. Özhan, Davutoğlu’nun Başdanışmanlığını yaptı. Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız ise Bilgi, Teknoloji Komisyonu’na başkan oldu. Altunyaldız, Gümrük Bakanlığı eski müsteşarı.

ESKİ BAKANLAR


Eski Başbakan Yardımcıları Beşir Atalay ve Emrullah İşler de başkanlık koltuğuna oturdu. Atalay, Milli Eğitim Komisyonu’na, İşler ise Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu’na başkan oldu.

DİĞER İSİMLER


Mustafa Şentop (Anayasa), Sezer Katırcıoğlu (Kadın Erkek Fırsat Eşitliği), Faruk Özlü (Milli Savunma), Celalettin Güvenç (İçişleri), Cihan Pektaş (Çevre Komisyonu), Vural Kavuncu (Çalışma), Recep Konuk (Tarım), Sadi Bilgiç (Plan Bütçe), Mustafa Yeneroğlu (İnsan Hakları), Kasım Gülpınar (AB Uyum).