[caption id="attachment_945361" align="alignleft" width="670"] FOTO:DHA[/caption]

SÖZCÜ / ANKARA

Halkın Kurtuluşu Partisi (HKP), Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) başvurarak, Tayyip Erdoğan'ın üniversite diplomasının sahte olduğu gerekçesiyle Cumhurbaşkanlığının düşürülmesini istedi. Halkın Kurtuluş Partisi adına avukatları tarafından YSK'ya verilen dilekçede, Erdoğan'ın seçilme yeterliliğine sahip olmadığının Cumhurbaşkanı seçimleri öncesinde de dile getirildiği, MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu'nun, sahte diploma iddialarına Erdoğan tarafından yanıt verilmediği hatırlatıldı.






Halaçoğlu'nun iddialarından sonra Marmara Üniversitesi'nce basına servis edilen diplomada da Rektör ve Dekan imzasının olmadığı belirtilen dilekçede, son olarak yazar Ergün Poyraz'ın Erdoğan'a ait diploma aslını yayınladığı kaydedildi. Dilekçede, Poyraz'ın yayınladığı diploma ile daha önce Halaçoğlu ve Marmara Üniversitesi tarafından servis edilen diplomalar arasında çıplak gözle görülebilen ciddi bir fark olduğu belirtilerek, her ikisinin de sahte olduğu öne sürüldü.

SAHTELİĞİ KANITLANDI

Her iki durumda da, Erdoğan'ın mezun olduğu yılda, üniversitenin henüz kurulmamış olduğunun kesin olduğu belirtilen dilekçede, Anayasal ve yasal düzenlemelere göre Cumhurbaşkanı seçilmek için 4 yıllık üniversite eğitimi alınmasının şart olduğu ancak söz konusu ''Sahte'' diplomaların', Erdoğan'ın seçilme yeterliliğine sahip olmadığını gösterdiği öne sürüldü.

Dilekçede, Erdoğan'ın YSK'ya sunduğu diplomanın sahteliğinin Ergün Poyraz tarafından yayınlanan Noter Onaylı diploma ile kanıtlandığı öne sürülerek, "bu nedenle seçilme yeterliliği olmayan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığının düşürülmesi ve hakkında 'resmi belgede sahtecilik' suçundan hakkında suçundan suç duyurusunda bulunulması" istendi.