Mersin'de seçim çalışmaları kapsamında esnaf ziyaretinde bulunan eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'ı protesto etmek isteyen iki kişi gözaltına alınmak istendi. Gözaltıya karşı çıkan vatandaşlarla polis arasında arbede çıktı.

[caption id="attachment_954647" align="aligncenter" width="670"] Foto: CİHAN[/caption]

ESKİ BAKAN APAR TOPAR GİTTİ

Vatandaşlar gözaltına alınmak istenen genci polisin elinden almaya kalktı. "Rahat bırakın bunları" diyen Lütfi Elvan ise ziyaretini sonlandırarak otomobiline binip apar topar olay yerinden uzaklaştı.

[caption id="attachment_954648" align="aligncenter" width="670"] Foto: CİHAN[/caption]

VATANDAŞLAR YUH ÇEKTİ

AKP Antalya Milletvekili ve Mersin milletvekili adayı Lütfi Elvan, seçim çalışmaları için İstiklal Caddesi'nde esnaf ziyaretinde bulunduğu sırada Halk Evleri üyesi Samet Uslu ve Ayşgül Başar protesto etmek için yanına yaklaşmak istedi.

[caption id="attachment_954649" align="aligncenter" width="670"] Foto: CİHAN[/caption]

Çevrede tedbir alan Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri ise Uslu ve Başar'ın eski Bakan Elvan'a yaklaşmasına izin vermedi. Gençlerin Elvan'ın yanına gitme isteği üzerine ekipler müdahalede bulundu. Polisler Uslu'yu polis aracına bindirmek isteyince çevrede bulunan vatandaşlar tepki gösterdi. Vatandaşlar gözaltına alınan Uslu'yu polisin elinden almak isteyince arbede çıktı. Vatandaşların elinden alınan Uslu, karga tulumba polis aracına bindirildi. Polisin protestocu Ayşegül Başar'a müdahalesine de tepki gösteren vatandaşların öfkesi gözaltı işleminden sonrada sürdü. Vatandaşlar olay yerinden ayrılan sivil polis memurunun üzerine yürüdü. Bir kişi polis memurunu iterek eliyle kafasına vurdu. Bazı vatandaşlar ise 'yuh çekerek' yaşananları protesto etti. Eski Bakan Lütfi Elvan ise "Bırakın, doğru değil arkadaşlar, bırakın bu çocukları, rahat bırakın bu kadını, böyle bir şey olamaz." ifadesini kullandı. İki esnafı daha ziyaret eden Elvan, daha sonra olay yerinden apar topar ayrıldı.CİHAN