Şehit Yüzbaşı Ali Alkan'ın ağabeyi Mehmet Alkan, 'çözüm süreci'ne isyanı ile Türkiye'nin gündemine oturdu. AKP'li troller ve bazı yazarlar Alkan'ı 'hain' FTÖ'cü ilan ederken Mehmet Alkan SÖZCÜ'ye yaptığı açıklamada "hepsini Allah’a havale ediyorum. Başka ne diyeyim? Neye karar verirler bilemiyorum” dedi.



Mehmet Alkan ile ilgili bir açıklama da İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk'ten geldi. Öztürk "kendisine şehit yakını gözüyle bakmak lazım. O gözle bakınca da anlıyorum. Ancak, üniformalı birinin siyasetle ilgili bu tür açıklamalar yapması da doğru değil" dedi. Bakan Öztürk Ankara dışında olduğu için Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi ile görüşmediklerini, ancak hem jandarma teşkilatının hem İçişleri’nin yetkililerinin konuyu araştırdığını ifade etti. Jandarma yetkilileri de Orgeneral Mendi Ankara’ya döndükten sonra konunun inceleneceği bilgisini paylaştılar.



Yarbay Mehmet Alkan TSK'dan mı atılacak?

Yarbay Mehmet Alkan TSK'dan mı atılacak?


JANDARMA’NIN SORUMLULUĞUNDA

İl İdaresi Kanunu’nda yapılan değişiklik nedeniyle Jandarma Teşkilatı’ndaki işlemler İçişleri Bakanlığı’na bağlanmıştı. Bu nedenle Yarbay Alkan konusunda gözler Jandarma Genel Komutanlığı’na ve İçişleri Bakanlığı’na çevrildi. İki kurum yöneticileri durumu masaya yatırdılar ve Yarbay Mehmet Alkan’ın Okullar Komutanlığı’nda, asayişle ilgili olmayan bir görevde olması nedeniyle disiplin soruşturması yapılacaksa Jandarma Genel Komutanlığı’nda yapılması gerektiği tespiti yapıldı.