Saygı ÖZTÜRK/ANKARA

Irak'ta terör örgütleri IŞİD ve PKK'lılar arasındaki çatışmalarda önemli ölçüde can kayıpları yaşanıyor. Çatışmada Türk vatandaşı 8 PKK'lı öldürüldü. Cenazeleri aileleri teslim edilmek üzere Habur Sınır Kapısı'na getirildi. Habur Sınır Kapısı'nda Cumhuriyet Savcısı'nın işlemlerinin tamamlanmasının ardından cenazeler ailelere verilecek. Ve bunlar için memleketlerinde törenler düzenlenecek.

Çatışmalarda öldürülen PKK'lılardan 2'sinin Hakkarili olduğu belirlendi. Cenazelerin getirileceği haberi üzerine Şırnak ve bazı ilçelerinden çok sayıda kişi Habur Sınır Kapısı önünde toplandı. Sloganlar atan grubun kamyon ve TIR şoförlerine de zarar verebileceklerini dikkate alan güvenlik birimleri, bunların çıkışlarına izin vermedi. Türkiye'ye girişleri yapılan ancak gümrük sahasından çıkışlarına izin verilmeyen 700 civarında araç bekletiliyor. Bu arada gümrük bilgisayar sisteminde de arıza meydana geldiği, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na ulaştırılan bilgiler arasında yer alıyor.

Çatışmalar büyüyor

IŞİD ve PKK'lılar arasındaki çatışmaların giderek arttığı konusunda güvenlik birimlerine bilgiler ulaşırken, PKK'nın Türkiye'deki bazı birimlerini de destek amacıyla sınırötesine kaydırdığı bildirildi. Çatışmada öldürülenlerin yanı sıra bazı militanların da yaralandığı, bunların örgüte ait seyyar hastanelerde tedavilerinin devam ettiği bildirildi.