Şenol Gezer/SÖZCÜ-Ajanslar

TÜRKİYE'yi kan gölüne çevirmek isteyen teröristler, bugün İstanbul'da bir vahşete daha imza attı. Sultanbeyli'de Fatih Polis Merkezi'ne bombalı araçla saldırı düzenlendi. İlk belirlemelere göre, 3'ü polis, 10 kişi hafif şekilde yaralandı. İlk bulgulara göre, saldırıyı düzenleyen örgüt PKK.

Kanlı eylemin adresi Sultanbeyli İlçesi, Petrol Yolu Caddesi üzerinde konuşlu 3 katlı Fatih Polis Merkezi oldu. Bugün saat 01.00 civarında karokolda büyük bir patlama oldu. Kilometrelerce uzaktan duyulan ve kulakları sağır eden patlamanın ardından bina tanınmaz hale geldi. Karakolun ön cephesini çökerten patlamadan sonra bomba yüklü olduğu sanılan araç alev topuna döndü.



1 TERÖRİST ÖLDÜ

Olayla ilgili yapılan çalışmada, Fatih Polis Merkezinin önüne yaklaşan bomba yüklü olduğu tespit edilen araçta patlama meydana geldiği ve aracı kullanan teröristin de öldüğü belirlendi.

YARALILARIN DURUMU İYİ

Patlamanın ardından bölgeye çok sayıda itfaiye, ambulans ve polis ekibi sevk edildi. Kısa sürede Fatih Polis Merkezi'ne ulaşan itfaiye ekipleri, yangına müdahale etti. Bu arada içeri giren güvenlik ve sağlık ekipleri ile vatandaşlar, yaralıları dışarı çıkararak Sultanbeyli Devlet Hastanesi'ne götürdü. İlk belirlemelere göre, araçlı canlı bomba saldırısında karakolda bulunan 3'ü polis, 7'i vatandaş olmak üzere toplam 10 kişi yaralandı. Bu arada oluşan tazyik ile çevredeki 15 araç ve binalar ağır hasar gördü.



IŞİD İHTİMALİ DE VAR

Vatandaşları dehşete düşüren eylemden sonra İstanbul Emniyeti'ne bağlı kısa adı OYİ olan Olay Yeri İnceleme ve Bomba İmha Şube Müdürlüğü ekipleri, delil ve patlamamış bomba araştırması yaptı. Çevreye saçılan et parçalarından yola çıkan uzmanlar, eylemi erkek teröristin gerçekleştirdiğini bildirdi. Öte yandan, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri, bölgede Özel Harekat destekli büyük bir operasyon başlattı. İlk belirlemelere göre eylemin ardındaki kanlı elin bölücü örgüt PKK olma ihtimali ağırlık kazandı. Ancak polis IŞİD ihtimalini de araştırıyor.

 



 

 İSTANBUL POLİSİ'NDEN AÇIKLAMA

Saat 03:50'de İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Basın Halkla İlişkiler Şubesi, saldırıya dair açıklama geçti. İşte o açıklama: "10 Ağustos 20105 günü, ilk belirlemelere göre, Sultanbeyli İlçesi Fatih Polis Merkezi Amirliği’ne bomba yüklü bir araçla geldiği tespit edilen terörist ya da teröristlerin düzenlediği saldırı neticesinde, polis merkez amirliğinde görevli (1) komiser yardımcısı (2) polis memuru ve (7) vatandaşımız hafif şekilde yaralanmış ve hastanede tedavilerine başlanılmıştır. Olay ile ilgili ayrıntılı inceleme ve çalışmalar devam etmektedir."

YARALILAR TABURCU EDİLDİ

Sultanbeyli'deki Fatih Polis Merkezine bomba yüklü araçla düzenlenen terörist saldırıda yaralanan 3 polis memuru, tamamlanan tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Saldırıda yaralanan biri komiser yardımcısı 3 polis memurunun kaldırıldıkları Sultanbeyli Devlet Hastanesinde yapılan tedavilerinin ardından taburcu edildikleri bildirildi.

Polis memurlarının patlamada hafif yaralandıkları kaydedilirken, bomba yüklü araçla düzenlenen terörist saldırıda yaralanan ve aynı hastaneye kaldırılan 4 vatandaşın da tedavilerinin ardından taburcu edildikleri öğrenildi.

Öte yandan, saldırının gerçekleştiği Fatih Polis Merkezi çevresinde olay yeri inceleme ekiplerinin yaptıkları delil toplama çalışmaları ise devam ediyor. Polis ekipleri, karakol ve çevresindeki geniş güvenlik önlemlerini de sürdürüyor.

SABAH SAATLERİNDE ÇATIŞMA ÇIKTI!

Öte yandan sabah saatlerinde bölgede çalışma yapan polislere ateş açıldı. Saldırıda iki terörist öldürüldü. Bölgede polisin çalışması sürüyor.



Sultanbeyli'de çatışma

Sultanbeyli'de çatışma