İzmir'de son haftalarda sayıları hızla artan, neredeyse kentte boş park-bahçe bırakmayan Suriyeli göçmenler için sonunda harekete geçildi. İzmir Valisi Mustafa Toprak "Göçmen kaçakçılığına ilişkin kentte bulunan Suriyelilerin" sınır dışı edilmeleri için çalışma başlatıldığını duyurdu.

İZMİR'DEKİ İNSANLIK DRAMI ŞEHRİ KİLİTLEDİ!

İzmir'de son haftalarda sayıları hızla artan ve kent merkezindeki park-bahçelerin yanı sıra kaldırımları bile dolduran Suriyeli göçmenler şehirde önemli bir sorun haline dönüştü. İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmirlilerin ana gündem maddesi haline gelen Suriyeli göçmenler için harekete geçtiklerini açıkladı.

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Toprak  "Biz özellikle yasa dışı insan kaçakçılığını yöneten simsarlara karşı ciddi operasyonlar ve yakalamalar içindeyiz sadece deniz üzerinde yakalama değil, onları dış ülkelere götüren gerek Türk gerekse farklı ülkelerin insan tacir ve simsarlarına karşı operasyonları zaman zaman yapıyoruz ve bunları da paylaşıyoruz. Şu anda da il emniyet müdürlüğümüzde yasa dışı insan kaçakçılığına fırsat veren, onu gerçekleştiren ve insanları 'götüreceğim' diye kandıran paralarını alan, çeteleşme suretiyle bunları gerçekleştiren yasa dışı insan tacirlerine karşı bir operasyon yapıldı ve il emniyet müdürlüğünde soruşturmaları yapılıyor."  dedi.

"SINIR DIŞI EDİLMELERİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

Vali Toprak, Basmane Meydanı civarında son günlerde yaşanan manzaranın yarattığı endişenin giderilmesi için gereken çalışmaların yapılacağını söyledi. Söz konusu göçmenlerin sınır dışı edilebilmeleri için de ayrıca bir çalışma yapıldığını belirten Toprak "Basmane'de zaman zaman bavulu, çantası hazır, her an için gelecek habere göre bir yerlere gitmeye çalışan ve yasa dışı göçmen kaçakçılığına, insan kaçakçılığına konu olabilecek kişiler üzerinde gereken uygulamayı yapıyoruz. Tabii zor bir alan. Yasa dışı göç olayına karışan, yakalandıktan sonra Suriye'deki çatımalar nedeniyle sınır dışı edilemeyen insanlarla ilgili bir taraftan İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğümüz, Başbakanlığa bağlı AFAD Başkanlığımız bir çalışma içindeler, bu yasa dışı göçmen kaçakçılığına bir kere konu olanların bir formülle sınır dışı edilebilmelerine ilişkin bir çalışma var. Bu sıkıntılar (son günlerde) biraz daha belirgin olmakla birlikte önümüzdeki günlerde bu konuda rahatlamayı göreceksiniz çünkü parklarda, bahçelerde, cami önlerinde, cami içerisinde yatan, uzanan, insani şartların da aslında zorlandığı hepimizi üzen bir durum. Bir taraftan yasa dışı insan tacirlerin eline düşerek bir yerlere gitmeye çalışan, bir taraftan da burada hepimizi 'neler oluyor?' diye bizi kaygıya getiren konu üzerinde biz de tedbir geliştiriyoruz."  dedi.

 

Siyasi belirsizlik ve terör, turisti korkuttu

Siyasi belirsizlik ve terör, turisti korkuttu