[caption id="attachment_979716" align="alignnone" width="650"] FOTO: DHA[/caption]

Ankara'daki Yaşar Kemal Parkı'nın açılışında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yenimahalle ve Çankaya belediye başkanlarına yönelik yapılan eleştirileri sert sözlerle yanıtladı. İddiaları "iftira" diyerek cevaplayan Kılıçdaroğlu, "Bunları yapanlar da sözde CHP'li. Size sözüm söz, onların tamamını temizleyeceğim" dedi.

İşte Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satırbaşları:

"BUNLAR SÖZDE CHP'Lİ"


"Çankaya Belediye Başkanımız, Yenimahalle Belediye Başkanımız açık ve net söylüyorum Ankara'daki en iyi belediye başkanları. Hiçbir belediye başkanı bu iki belediye başkanımızın eline su dökemez. Eğer burası diğer partinin belediye başkanlarının elinde olsaydı bu 16 dönümlük yere gökdelen dikerlerdi. Bunu hazmedemeyenler var. Belediye başkanımıza yönelik olarak son derece çirkin iftiralar var. Anlamak mümkün değil. Bunlar da sözde CHP'li. Size sözüm söz, onların tamamını temizleyeceğim. Biz neyle uğraşıyoruz, onlar neyle uğraşıyorlar. Bizim derdimiz Türkiye, onların derdi nasıl ihale alabilirim. Nasıl? 'Ben CHP'liyim'. Yok kardeşim öyle bir şey. Ona asla izin vermeyeceğiz."

"BİZE YÜKLENEN SORUMLULUĞUN BİLİNCİNDEYİZ"


"Biz kendi sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Seçim sonrası sorumluluğumuzun daha da arttığının bilincindeyiz. Çöken iki siyasal partinin bize yüklediği sorumluluğun da bilincindeyiz. Biz o partilere oy veren veya kızıp oy vermeyen bütün yurttaşlarıma sesleniyorum. Güzel, huzur içinde yaşayacağınız, baskılardan uzak bir Türkiye istiyorsunuz siz. Bunu sağlamak hepimizin ortak görevi olmalı. Biz bunu yapmak zorundayız. Seçimler sırasında özellikle gençlere ve kadınlara seslendim. Bizim yapmamız gereken o duyarlılıklarımızı korumak ve çalışmaktır. Bunu yapabildiğimiz ölçüde başarıyı yakalarız. Sizden sadece destek istiyorum."

"ÖZ ELEŞTİRİ YAPMAMIZ GEREKİYOR"


"Şimdi Türkiye, yeni bir sürecin içinde. Bu süreçte hepimize düşen bir görev var. Şunu hiçkimsenin unutmasını istemem. Eğer bir siyasal parti sorunların kaynağı olmuşsa o siyasal partinin bu ülkede sorun çözme yeteneği bitmiştir. Eğer bir siyasal parti, dünyada meşruiyeti tartışılan bir konuma gelmişse o siyasal partinin Türkiye'ye verebileceği fazla bir şey yoktur. Hepimizin bunu görmesi lazım. Elbette öz eleştiri yapacağız. Bütün bu olaylara karşı hak ettiğimiz ya da beklediğimiz yere gelemiyorsak oturup ciddi ciddi öz eleştiri yapmamız gerekiyor.''

-MEDYAYA BASKI-


"Bir seçim yaşadık. Daha milletvekilleri yemin etmedi, parlamento açılmadı. İlk baskı medya üzerine geliyor. Çıkıp şunu rahatlıkla televizyon ekranlarında söyleyebiliyorlar. Falan gazetenin sahibi artık o gazeteyi yönetemez, diyorlar. O gazeteyi biz yöneteceğiz, diyorlar. Ne demek siz yöneteceksiniz? Hani mülkiyet hakkı kutsaldı? Hani kimseye müdahale edilmeyecekti? Hani barışı ve özgürlüğü getirecektik? Daha yemin töreni başlamadan bunlar oluyorsa oturup hepimizin yeniden düşünmesi gerekiyor."


DHA