Ali Ekber ERTÜRK / ANKARA

Ankara'daki Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesinin 35 öğrencisi, Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı Sarayında görevlendirildi. 35 öğrenci haftanın 5 günü 8'er saat Beştepe’deki sarayda temizlikten servise kadar her işte hizmet veriyor.

Öğrencilere asgari ücretin de altında ve ayda 720 lira ödenirken bu öğrencilerin yıkadığı saraydaki altın varaklı bir bardağın değeri ise tam bin lira... Altın varaklı kadeh biçimindeki bardaklar, Emine Erdoğan’ın davetlerinde kullanılmıştı.



"VİZYON KAZANIYORLAR"

Okul Müdürü Ali Altuntaş, SÖZCÜ'ye konuştu ve “Orada staj yapıyorlar, vizyon kazanıyorlar, biz de mutluluk duyuyoruz” dedi ve şunları söyledi:

"Biz sadece Cumhurbaşkanlığına değil, diğer kurumlara da öğrenci gönderiyoruz. Orada staj yapıyorlar.Hizmet veren öğrencilerin sigortasını okul olarak biz yapıyoruz. Staj ücretini ise Cumhurbaşkanlığı veriyor. Öğrencilerimizi, oluşturduğumuz bir komisyon belirliyor. Mevzuata aykırı bir durum sözkonusu değil. Öğrencilerimizi beceri, eğitimi kazandırma amacıyla başka kurumlara yolluyoruz. Biz buna işbaşı eğitimi diyoruz. Bu her meslek eğitiminde olan bir durum."