Kamil ELİBOL / ANKARA

Milletvekili adayları 1-6 Eylül'de başvuru yapacak. Eski ve yeni adayların hiçbirinden ücret alınmayacak. Bahçeli, "Diğer partilerin aksine hiçbir aday adayından ücret almayacağız, hodri meydan" dedi.

DAVUTOĞLU'NA ELEŞTİRİ

Bahçeli, saat 14.00'de başlayıp 15.00'de sona eren MYK toplantısında Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Meclis'te yaptıkları koalisyon görüşmesine de değindi. MYK üyelerini bu konuda bilgilendiren Bahçeli Davutoğlu'nu, "Bizimle görüşmeye kafasında erken seçim kararı alarak gelmişti" diye eleştirerek şöyle dedi:

"Biz koalisyon kurmak için hazırlıklı olarak toplantıya katıldık. Çantamda koalisyon protokolü, bize düşecek bakanlar kurulu üyelerinin isimlerine kadar her türlü detayı çalıştık. Bu yöndeki dosyalarımızı kendisine gösterdim. Ancak, Başbakan ve Faruk Çelik'in bizim gibi hazırlıkları olmadığını gördüm. Yanlarında MHP'nin parti tüzüğü ve açıklamalarını içeren 3-5 sayfalık notlar getirmişler. Dolayısı ile Başbakan'ın görüşmeye erken seçim kararı alarak geldiği çok açık ve net belliydi.

AZINLIK HÜKÜMETİ

Davutoğlu bizim kırmızı çizgimiz dediğimiz 4 şartımızı kabul edemeyeceklerini söyledikten sonra azınlık hükümetine destek vermemizi istedi. Ben de 'Meclis'i olağanüstü toplantıya çağırırsanız azınlık hükümeti aleyhine oy kullanırız' dedim. Tavrımızı çok net ortaya koyduk. Kendilerine hiç bir konuda destek vermeyeceğimizi deklere ettik. Onlar içeride başka dışarıda farklı konuşarak MHP'yi suçlu göstermek istediler"

ATAMA YAPILMADI

MYK toplantısında Başbakan Yardımcısı olduğu için disiplin kuruluna sevk edilen Tuğrul Türkeş ile Başbakan'ın bakanlık davet etmesine tepki olarak görevinden istifa eden Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu'ndan boşalan koltuklara atama yapılması gündeme gelmedi. Genel Başkan Yardımcılığı görevinden alınacak Tuğrul Türkeş'in yerine Gaziantep milletvekili Prof.Dr. Ümit Özdağ'ın getirileceğine kesin gözüyle bakılıyor.

İzmir milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu'na "iade-i itibar" yapılacağı düşünülürken bu göreve MYK üyelerinden birinin de atanabileceği yönünde kulisler yapılıyor.