Foto: DHA


MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, etnik kimliği tartışma konusu yapılan Nobel Kimya Ödülü'nü alan Prof. Dr. Aziz Sancar'ın BBC'nin 'Arap mısınız kısmen mi Türksünüz' sorusuna verdiği 'Ben Türk'üm' yanıtının siyasi partilere örnek olması gerektiğini söyledi.
Vural, "Seçim beyannamelerinde çözüm adı altında Türk milletine referans vermeyen partilere ders olsun. Kürt sorunu adı altında, bu milletin adını anayasadan çıkartacağım diyenlere ders olsun" dedi.

Aziz Sancar'dan Twitter açıklaması

Aziz Sancar'dan Twitter açıklaması


MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, İzmir Alsancak Cumhuriyet Meydanı'nda yaptığı basın toplantısında, Mardin Savur'da doğan ve kanser tedavisinde 'ritmik saat' buluşuna imza atarak Nobel Kimya Ödülü'nü alan Prof. Dr. Aziz Sancar hakkındaki Kürt, Türk tartışmalarına tepki göstererek şunları söyledi:

"Mardin Savur'da okuma yazma bilmeyen bir annenin 8 çocuğundan biri olarak doğan Aziz Sancar, kanser araştırmaları konusunda çok önemli bir buluşa imza attı. Aziz Sancar öyküsü, günümüzün olayları karşısında çok ibret verici bir süreçtir. Mardin Savurlu kendisi. Kendisi Türk milletine mensup olmaktan gurur duyan, göğsünde Türk bayrağını taşımaktan onur duyan biri. Ylılar sonra 'kanser araştırmaları konusunda buluşu yapan kimdi' dedikleri zaman bir Türk yaptı diye söylememize neden olacak bize bu gururu yaşatan kişidir. BBC'nin kendisine etnik kökeni ile ilgili sorusu üzerine 'ben Mardin'de de doğsam Savur'da da doğsam, Kars'ta da doğsam Türküm' diyerek, Türk milletini etnik kimliklerine göre ayırmak isteyenlerin tuzağını bozmuştur. Bu başarı öyküsü bir millete mensubiyet olmanın gururu ve duygusudur. Aziz Sancar, aziz milletimizin evladı Türk milletini onurla gururla temsil ettin. Fitne ve fesatları bozmak için de büyük hizmette bulundun. Kim nerede doğarsa doğsun, ne konuşursa konuşsun biliniz ki bu coğrafyayı vatan yapanların her ferdi Aziz Sancar kadar Türk'tür."

'DERS OLSUN'

Aziz Sancar'ın tutumunun, seçim beyannamelerinde 'çözüm' adı altında Türk milletine referans vermeyen partilere ders olmasını isteyen Oktay Vural şöyle devam etti:

"Kürt sorunu adı altında bu milletin adını anayasadan çıkartacağım diyenlere ders olsun. Aziz Sancar ve onun ortaya koyduğu bu irade, bu milletin ne kadar güçlü bir şekilde değerlerine bağlı olduğunu ortaya koymaktadır. Aziz Sancar'ı yetiştirenlerden Allah razı olsun. Onun böyle bir duruşu Türkiye üzerinden oynanan oyunları deşifre etmesi bakımından önemli olmuştur." (DHA)