Kamil ELİBOL/SÖZCÜ
PKK’nın gençlik yapılanması YDG-H ile HÜDA-PAR üyeleri arasında bir süre önce çıkan ve 3 kişinin ölümü, 5 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan çatışma sonrası görevden alınan Ozan Başurgan’ın yerine Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne Ayhan Altok atanmıştı.

Şehit Yüzbaşı'nın baba ocağında gözyaşı

Şehit Yüzbaşı'nın baba ocağında gözyaşı


Cizre İlçe Emniyet Müdürü Ayhan Altok

İLK İCRAATI

Cizre Emniyet Müdürü Altok’un ilk icraatı Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Kıyafet Yönetmeliği'ni uygulamak oldu. İlçede görev yapan tüm personele yazılı “iç emir” yayınlayan Altok, “Personelimiz yönetmelik çerçevesinde kılık ve kıyafetine özen gösterecek. Saç tıraşlarına dikkat edecek ve günlük sakal tıraşlarını olacaktır” dedi.


"PKK 40'a yakın kızı kaçırıp iğfal etti"


Cizre’de PKK’lı teröristler ve YDG-H mensupları başta Nur Mahallesi olmak üzere sokaklara mayın döşeyip, hendek kazarken Emniyet Müdürü, kılık kıyafet yönetmeliğini uygulama derdine düştü. İlçede 7 Temmuz 2015’de PKK’lı teröristlerin zırhlı araca roketatarlı gerçekleştirdiği saldırıda polis memuru Salih Hüseyin Parça şehit olmuş, 3 polis yaralanmıştı. Başka bir zırhlı araca düzenlenen mayın tuzaklı saldırıda ise iki polis memuru yaralanmıştı.

MAAŞ KESİMİ

Günlük sakal tıraşı olmayan ya da saç tıraşı yaptırmayan polisler hakkında idari disiplin soruşturması açılacağı da öğrenildi. Kıyafet Yönetmeliği'ne aykırı davrandığı tespit edilen polislere "kınama" ile üç günlüğe kadar aylık kesim cezası veriliyor.