Kırşehir’de fiilen kapalı okula atanan AKP’li eski milletvekilinin yakını hiç çalışmadan maaşını alacak

TÜRKİYE’nin birçok yerinde öğrenciler öğretmen beklerken, Kırşehir’de fiilen kapalı olan Küçükabdiuşağı Köyü İlköğretim Okulu’na öğretmen ataması yapıldı. Kırşehir Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı, okulun sistem üzerinde açık göründüğünü belirterek, “Yapılan öğretmen atamasında yanlışlık yok” diye konuştu.

Atanan öğretmenin iktidar partisi AKP’nin eski bir milletvekilinin yakını olduğunu iddia eden Kırşehir Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Bilal Türk, bu işin takipçisi olacaklarını söyledi. Akçakent İlçesi Küçükabdiuşağı Köyü Fatih Sultan Mehmet İlkokulu’nun geçen haziran ayında öğrenci azlığı nedeni ile kapatıldığı ve Akçakent ilçe merkezinde bulunan Şeyh Şamil Ortaokulu’na taşındığı öğrenildi.



BU TORPİLİN SONUNA KADAR TAKİPÇİSİYİZ

Türk Eğitim-Sen Kırşehir Şube Başkanı Bilal Türk, “Buraya atanan B.K. isimli kardeşimizle bizim bir işimiz yok. Kendisine hayırlı uğurlu olsun diyoruz. Allah muvaffak eylesin diyoruz. Ancak neden Türkçe öğretmeni açığı gösterilmedi de direkt matematik öğretmeni açığı gösterildi? Bu bir torpildir. Diğer insanlarımızın suçu ne? Bu torpilin takipçisi olacağız” diye konuştu.

OKUL KAPALI AMA KARDOLARI AÇIK

Kırşehir Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı da, “Yapılan ilk atamada da okul kapalı değil, yapılan atama da bizimle alakalı değil. Bakanlık yapıyor atamayı. Okul fiili olarak kapalı. Ama sistem üzerinde norm açık. Norm açık olduğundan okul kapalı gözükmüyor. Sadece öğrenci alımı yok” dedi. (CİHAN)