"One minute gömleğini" çıkaran AKP, Rusya ile yaşanan krizin ardından İsrail ile anlaşma masasına oturdu. AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik de kamuoyunu yaşanacaklara "hazırlamak için" dün kameralar karşısına geçti. Çelik "İsrail devleti ve İsrail halkı Türkiye'nin dostudur" dedi. Çelik'in bu sözleri yandaş kalemleri kızdırdı.

[caption id="attachment_1013611" align="alignleft" width="670"] Ömer Çelik'in açıklamalarına Sabah yazarı Hilal Kaplan (solda) ile Fatih Tezcan (sağda) tepki gösterdi.[/caption]

Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan "Bırakın İsrail devletinin dostumuz olduğu ifadesini, halkının dahi dost ilan edilmesine karşıyım" dedi ve Yenişafak'ta iken yazdığı bir makalesini paylaştı.

Fatih Tezcan ise Ömer Çelik'e sert tepki gösterdi. Tezcan, "Ömer Çelik'i çok severim ama gafını ivedilikle tashih etmelidir. 'İsrail devleti Türkiye'nin dostudur ibaresi tevil olamaz, tashih olur. İsrail Devleti Türkiye'nin hiçbir şart ve bağlamda dostu değildir! Bilakis zalim ve katildir! Bu topraklarda kimse algı operasyonu yapamaz" dedi.

"AKP'NİN DEĞİL ÇELİK'İN KENDİ GÖRÜŞÜ"


Yenişafak yazarı Cemile Bayraktar "Antisemitizm'e de, siyonist dostluğuna da lüzüm yok" derken Ömer Turan ise "O ifade partiyi değil Çelik'i bağlar, yazılı metin değil" diye konuştu.