Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Bugüne kadar 70 ülkeyle vizeleri kaldırmışız ama bu yetmez, inşallah 2,5 - 3 sene içinde schengen ülkelerinde de vizeleri kaldıracağız ve vatandaşlarımız schengen ülkelerinin hepsine vizesiz bir şekilde seyahat edebilecekler" dedi.

Çavuşoğlu, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) toplantı salonunda sivil toplum kuruluşları ile turizm sektörü temsilcileri ve muhtarların katılımıyla gerçekleştirilen istişare toplantısına katıldı. Çavuşoğlu, burada yaptığı konuşmada, 8 Mart Kadınlar Günü'nü kutlayarak, aile içi şiddete yönelik tedbirlerin alınması gerektiğini ve bu konuda erkeklere önemli görevler düştüğünü söyledi.

"6,5 milyon insan e-vize sisteminden vize aldı"

Çavuşoğlu, Türkiye'ye gelecek yabancı turistlerin önlerindeki engelleri kaldırmaya yönelik çalışmalar yaptıklarını bildirdi. Bu doğrultuda e-vize sistemi uygulamasını başlattıklarını anlatan Çavuşoğlu, "Bugüne kadar 6,5 milyon insan e-vize sisteminden vize aldı. Havalimanlarındaki kuyrukları kaldırıyoruz. İnsanlar, evinden, iş yerinden ya da kafelerden sisteme giriyor, 3 dakika içinde e-vizesini alıyor" diye konuştu.

Vizesiz seyahat imkanı

Bakan Çavuşoğlu, Türk vatandaşlarının da vizesiz seyahat etme imkanı için çalışmalar yaptıklarını kaydetti. Avrupa Birliği ülkeleri Dışişleri Bakanları ile iki gündür vizesiz seyahat ile ilgili görüşmeler yaptıklarını anlatan Çavuşoğlu, "Bugüne kadar 70 ülkeyle vizeleri kaldırmışız ama bu yetmez, inşallah 2,5 - 3 sene içinde schengen ülkelerinde de vizeleri kaldıracağız ve vatandaşlarımız schengen ülkelerinin hepsine vizesiz bir şekilde seyahat edebilecekler" dedi.