Sınırı ihlal ettiği için düşürülen Rus savaş uçağının ardından Türkiye ile Rusya arasındaki gerginlik siber aleme taşınmış, dünyaca ünlü hacker grubu Anonymous Türkiye’ye karşı siber savaş ilan etmişti. Dün "tr" uzantılı internet sitelerine yönelik yoğun saldırılar gerçekleştirilmiş, Ulaştırma Bakanlığı ve bankaların sitelerine yoğun saldırı düzenlenmişti. Saldırıların bugün de artarak devam etmesi bekleniyor.

FOTO:SÖZCÜ Dün Noter Bilgi Sistemi çökmüş hiçbir işlem yapılamamıştı


 

NOTER SİSTEMİ ÇÖKMÜŞTÜ!


Dün Noter Bilgi Sistemi saldırılar altında çökmüş binlerce noterde işlemler yapılamamıştı. Sözcü'nün dün Türkiye'ye duyurduğu saldırıların bugün de devam etmesinin beklendiği açıklandı.

SALDIRILAR DEVAM EDECEK!


Hürriyet'e konuşan Türk Telekom yetkilileri “7/24 savunmaya geçmiş durumdayız. Şu ana kadar birçok saldırı püskürtüldü. Bugün hem yurtiçi hem de yurtdışından büyük bir saldırının daha yapılması bekleniyor. Beklenen bu saldırı içinde hazırlıklarımızı tamamladık” dedi.

Siber alemdeki savaş anlık olarak izlenebiliyor.

BAKAN YILDIRIM VE ODTÜ ARASINDA SALDIRI POLEMİĞİ!


Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ‘tr’ uzantılı adreslere yaşanan siber saldırıya ilişkin ODTÜ’nün yeterli önlemi almadığını dile getirerek “Sunucuyu ODTÜ işletiyor ama mesele bir ulusal güvenlik meselesi, bu çeşit saldırılara karşı gerekli önlemlere sahip olunmalı” demişti.

ODTÜ REKTÖRÜNDEN CEVAP


ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar, ise  ”Uluslararası literatüre geçecek düzeyde bir siber saldırı yaşandı. Şunu çok rahatlıkla söyleyebilirim. Alan Adı Yönetimi sistemi, saldırı öncesinde ve saldırı sırasında uluslararası güvenlik standartları ne gerektiriyorsa, gerekli önlem ve işlemlerin hepsini fazlasıyla yerine getirdi” diyerek bakana cevap vermişti.