Şırnak ile  Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde meydana gelen terör saldırılarında 3 polis memuru şehit oldu 6 polis yaralandı. Sokağa çıkma yasağının uygulandığı Sur ilçesinde de 7 polise yaralandı.  Olaylarda bir sivil vatandaş da evinin balkonunda teröristlerin açtığı ateşle vuruld.

İl hain saldırı haberi Şırnak'tan geldi. Sabah saat 05.45 sıralarında Şırnak'taki 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı girişindeki polis kontrol noktasına getirilen bomba yüklü araç infilak ettirildi.

ARAÇ PARAMPARÇA OLDU

Şiddetli patlamada sonucu araç paramparça olurken, ilk belirlemelere göre olayda 2 polis şehit oldu, 5 polis de yaralandı. Yaralılar bölgeye giden ambulanslarla Şırnak'taki Asker Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

ŞEHİTLERİN İSİMLERİ BELLİ OLDU

Hain saldırıda şehit düşen memurların Soner Yıldırım ve Şahin Altmış olduğu öğrenildi. Şehitlerin aielelerine acı haber meslektaşları tarafından verildi.

2 HAİN ÖLDÜRÜLDÜ

Saldırıyı düzenleyen 2 PKK'lı terörist öldürüldü. Kaçan PKK'lılar, Kobra helikopterlerle yoğun ateş altına alındı. Teröristlerin kaçtığı bölgeye 3 Sikorsky helikopterle özel eğitimli komandolar indirilirken, karadan da polis özel harekat timleri sevk edildi. Bölgede zaman zaman PKK'lılarla çatışmalar sürüyor.

 Silvan'da roketli saldırı: 1 polis şehit

Silvan'da roketli saldırı: 1 polis şehit


SİLVAN'DA 1 ŞEHİT!

Bin hain saldırı haberi de Diyarbakır’ın Silvan İlçesi’nden geldi. PKK’lıların sokaklara kazdığı hendekleri kapatmaya giden polis ekiplerine roketatar ve otomatik silahlarla saldırı düzenledi. Saldırıda Ali Öztürk isimli polis şehit oldu, 1 polis ve 1 sivil de yaralandı.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLDİ

Saldırılar üzerine, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla, İl İdaresi Kanunu gereğince Tekel, Mescit ve Konak mahallelerinde ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Cami hoparlörlerinden yapılan anonslarda, vatandaşların söz konusu yasağa uymalarının kendi can ve mal güvenlikleri açısından önemli olduğu belirtilerek, yasağın süresinin ayrıca duyurulacağı bildirildi.

 SUR'DA 7 POLİS YARALI

Sokağa çıkma yasağının ilan edildiği Sur ilçesinde de çatışma çıktı. 7 polis yaralandı.



Bahçeli: 'Türkiye Zincirlikuyu Mezarlığı'na dönmeyecek'

Bahçeli: 'Türkiye Zincirlikuyu Mezarlığı'na dönmeyecek'