Şırnak'ta HDP milletvekilleri öncülüğündeki grup, sokağa çıkma yasağı uygulanan Cizre ve Silopi İlçesi'ne doğru yürümek istedi. Polisin uyarılarına rağmen göstericiler yürümede ısrar edince polis biber gazı ile müdahale etti.



HDP Şırnak Milletvekili Leyla Birlik, Ağrı Milletvekili Berdan Öztürk, Muş Milletvekili Burcu Çelik Özkan, Van Milletvekili Lezgin Botan, Şırnak Beleye Başkanı Serhat Kadırhan, HDP, DBP öncülüğünde bir grup Cizre ile Silopi İlçesi'nde devam eden sokağa çıkma yasağını protesto etmek için bu sabahın erken saatlerinde HDP ve DBP il binası önünde toplandı.

Foto: DHA -Polis HDP'lilere müdahale etti


Toplanan grup yürüyerek Tekser Lojmanları güzergahından, çevre yoluna indi. Yürüyüş sırasında, sık sık, 'Cizre, Silopi halkı yalnız değildir', 'Yaşasın Cizre ve Silopi direnişi' sloganları atan grubun çevre yolunda yürüyüşüne polis izin vermedi. Yürümekte ısrar eden gruba polis, biber gazı ile müdahale etmeye başladı. Müdahale üzerine çok sayıda kişi yaya olarak boş arazilerden Cizre'ye doğru hareket ederken, önemli bölümü Şırnak kent merkezine döndü.

Foto: DHA -HDP'liler Cizre ve Silopi'ye yürümek istedi


Yürüyüş nedeniyle Şırnak'ta fırın ve eczaneler dışında esnaf kepenk açmazken, öğrencilerin büyük bölümü de okula gitmedi. Şehir içi ulaşımı sağlayan araçların sürücüleri de kontak kapatırken, belediye ekipleri de çöpleri toplamadı.

DHA