Diyarbakır’ın Sur ilçesinde, Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin öldüğü çatışmada şehit olan iki polis memuru için ilk tören Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nde düzenlendi. Törende şehit polislerin meslektaşları gözyaşlarına boğuldu.

Törende Diyarbakır Emniyet Müdürü Adnan Taşdan bir konuşma yaptı. Konuşmanın ardından şehitlerin cenazeleri arkadaşlarının omuzlarında memleketlerine gönderilmek üzere cenaze arabalarına koyuldu.

FOTO:Cihan

ELAZIĞLI ŞEHİT TOPRAĞA VERİLDİ


Şehit polislerden Cengiz Erdur (47), Elazığ’da kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Şehit polisin naaşı, havaalanından ağabeyinin evine getirilip helallik alındı. Daha sonra Mevlana Camii'nde ikindi namazının ardından cenaze namazı kılındı. Cenaze törenine Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Emniyet Müdürü Nihat İşlek, askeri yetkililer, milletvekilleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Şehit polisin kardeşi Adem Erdur taziyeleri kabul ederken, eşi Melek Erdur ve yakınları gözyaşlarına boğuldu.

Şehit polisin naaşı, kılınan cenaze namazının ardından tekbirler ve gözyaşları arasında cenaze arabasına konuldu. Cenazesi Elazığ Asri Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Evli ve biri kız, biri erkek 2 çocuk babası olan şehit polisin babasının 2007 yılında vefat ettiği öğrenildi.

ÇİFTASLAN'IN CENAZESİ DE KAHRAMANMARAŞ'TA TOPRAĞA VERİLDİ


Diyarbakır'da, Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürüldüğü çatışmada şehit olan polis memuru Ahmet Çiftaslan'ın cenazesi de memleketi Kahramanmaraş'ta toprağa verildi.

Kahramanmaraş Havaalanı'nda şehidin cenazesini, eşi Dilek ile çocukları Mehtap ve Deniz, Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Garnizon Komutanı Albay Uzay Şahin, Emniyet Müdürü Servet Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Albay Coşkun Doğan, şehidin annesi Süheyla, kardeşleri Şebnem Tanır ile Mehmet Ali Çiftaslan, meslektaşları ve yakınları karşıladı.

Annesi Süheyla ve eşi Dilek Çiftaslan'ı kadın polisler teselli etmeye çalıştı. Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, cenaze aracına konularak polis eskortu eşliğinde Turan Mahallesi'ndeki baba evine götürüldü. Burada helallik alındıktan sonra Ulu Camii'nde ikindi namazını müteakip cenaze töreni düzenlendi. Cenaze törenine Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, MHP Kahramanmaraş Milletvekili Oğuz Tor ve CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici'nin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Babası Ejder Çiftaslan'ın yaklaşık 2 yıl önce hayatını kaybettiği öğrenilen şehit polis memuru Ahmet Çiftaslan'ın özgeçmişi okunduktan sonra İl Müftüsü Muhammet Gevher tarafından cenaze namazı kıldırıldı. Şehidin naaşı, Şeyhadil Mezarlığı Şehitliği'nde gözyaşlarıyla toprağa verildi.