Başak KAYA / ANKARA

Kars ve Iğdır’a giden Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık korumaları için İzmir’e gidecek uçak tahsis edildi. İzmir biletli vatandaşlar da açıkta kaldı.

THY, Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlığın koruma ordusu için Ankara–İzmir seferini iptal ederken İzmir biletli vatandaşlara “İşletme hatası” bahanesi bulundu. İzmir yolcuları saatler sonraki uçuşlara yönlendirildi.


TAM BİR REZALET

08.30 uçağı ile İzmir’e gitmek için Esenboğa Havalimanına gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, uçuşun korumalar için iptal edilmesine isyan etti ve ‘’Rezalet’’ diyerek yaşananları SÖZCÜ’ye anlattı ve şöyle dedi:

"Ben de her vatandaş gibi biletimi aldım ve seçim çalışması programına katılmak için yola çıktım. Havaalanına gittiğimde etraf çok kalabalıktı. Kalabalığın, Cumhurbaşkanı ve Başbakanın Iğdır ve Kars’ta önümüzdeki günlerde katılacakları programları için önceden görevlendirilen korumalar olduğunu öğrendim. Yüzlerce koruma vardı. Gittikleri yerlerde devletin polisi yok mu da Ankara’dan gönderiyorlar ?"

"BİZİ İŞLETİYORLAR"

İzmir uçağını korumalara tahsis etmişler, vatandaş açıkta kaldı’’ diyen Tezcan, ‘’Benim de Aydın’da katılacağım miting vardı, yetişemedim. Bu kadar korumaya dev uçaklar tahsis etsen yetmez. Bizim uçuşumuz 4-5 saat gecikti. Seçimlerde tarafsızlığın sağlanması için Ulaştırma Bakanlığı koltuğu değişti. Bu nasıl bir tarafsızlık ?. THY işletme hatası diyor ama asıl bizi işletiyorlar. TBMM’ye önerge vereceğim’’ açıklaması yaptı.