İstanbul Adalet Sarayı’nda önceki gün yaşanan terör saldırısına ilişkin, Hürriyet, Cumhuriyet, Posta ve Bugün gazeteleri hakkında ‘terör örgütünün propagandasını yapmak’ suçundan soruşturma başlatıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından resen başlatılan soruşturmanın, gazetelerin dünkü nüshalarında savcı Mehmet Selim Kiraz’ın rehin alındığı fotoğrafların yayınlanarak terör örgütü DHKP-C’nin propagandası yapıldığı iddiasıyla, 3713 Sayılı Terörle Mücadele Kanunu’nun 7’nci maddesinden yürütüldüğü belirtildi.

DAVUTOĞLU "BENİM TALİMATIM" DEMİŞTİ

Davutoğlu söz konusu akreditasyon yasağı ile ilgili “Teröristlerin propagandası yapmayacaklar. Bundan sonra herkes dikkat edecek. Onları bugün o cenazeye katılma hakları, o çocuğun karşına çıkma hakları yoktu.Talimatı ben verdim” demişti.

KINAMA GELDİ

Öte yandan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu akreditasyon uygulamasıyla ilgili bir açıklama yaparak yasağı kınadı. Açıklamada “Başbakan Davutoğlu’nun toplumun birlik ve dayanışma içinde olması gerektiğini belirttiği bir günde basına akreditasyon, gazeteciler arasında eşitlik ilkesine aykırıdır. Halkın bilgi alma hakkına yönelik yeni bir engellemedir.” denildi.

Davutoğlu'ndan

Davutoğlu'ndan "yandaşlık" açıklaması