Cumhuriyet Halk Partisi Ankara 2’inci Bölge Milletvekili Adayı ve Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, seçim çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Ankara İnşaat Malzemesi ve Demir Satıcıları Sanayi Sitesi (ATİSAN)’ı ziyaret eden Koç, işçisiyle esnafıyla buluşarak 7 Haziran genel seçimleri için destek istedi.

Kedilerin sevimli hayvanlar olmalarına rağmen seçim hileleri ve AK Parti ile özdeşleştiğini kaydeden Koç, “Ama bu kediler çok marifetli çıktı. Kediler aslında çok sevimli hayvanlar, bende severim ama öyle bir şey oldu ki kedi herkesin gözünde hileci hayvan oldu. Aslında hayvancıkların ilgileri yok bu konuyla. Sayımda vatandaşa çok görev düşüyor. Oy kullandınız. Namusunuzla bir değerlendirme yaptınız. Oyunuza sahip çıkınız. Kanuna göre oy gizlidir, sayım açıktır. Polis bizi oraya sokmaz diye bir şey yok. Polisin öyle bir yetkisi yoktur. Sayıma girme hakkınız vardır” diye ifade etti.

“İşçilerle tabldot yedi”

Yenimahalle İlçe Başkanı Ahmet Meşe ve CHP Milletvekili Adaylarının da bulunduğu ziyarette, ilk olarak girdiği bir pazarlama firmasında işçilerle aynı masada, tabldotta öğle yemeği yiyen Koç, daha sonra çalışanlarla sohbet ederek seçim vaatlerini açıkladı.

Siyasette güler yüzün önemini vurgulayan Koç, “Siyaseti kimseye hakaret etmeden yapıyorum. İnsanlar düşüncelerini kavga etmeden ve birbirine hakaret etmeden de söyleyebilir. Ben buna inanıyorum. Bazen siyasette, ben de şahsıma söylenen kötü ifadeler duyuyorum. Ancak kötü söz sahibine aittir bu yüzden cevap vermemeyi tercih ediyorum. Ben ne söylüyorsam Türkiye’nin iyiliği için, vatandaşımızın iyiliği için söylüyorum. Türkiye bu işlerden sıyrılmak zorundadır. Kavga etmeden sorunları çözmeliyiz” dedi.

“Helale haram karıştı”

Koç, “Türkiye’de şöyle bir gerçek var, birçok alanda insanların önü açılabilirse üretim yapılabilecek kapasitede. Türkiye’nin bu gücü var ama bu güç son zamanlarda yanlış kullanıldı. Taraf tutma başladı. Helale haram karıştı. İsraf arttı. O benim adamım, yanlış da yapsa ben onu koruyacağım mantığı yerleşti. Bunlar Türkiye’yi yavaş yavaş bir dar boğaza getirdi. Artık vatandaş bunlardan bıktı” diye konuştu.

“Sandık süs değildir”

Tüm vatandaşların vicdanlarıyla oy kullanmasını ve sandıklara sahip çıkmasını isteyen Koç, “Demokrasilerde ortaya sandık konur ve o sandık süs değildir. Yaşadıklarınıza bakın, ailenize bakın, etrafınıza bakın, Türkiye’ye bakın ve buna göre değerlendirin. İnsanlar neler söylüyor, kimin söyledikleri senin hayatını kolaylaştıracak, yapılanların bir faturası olması lazım, ona göre sandığa gidin ve tercihte bulunun. 15 gün sonra böyle bir sandık gelecek ve size soracaklar. Sizden başka kimse oraya giremeyecek ve siz vicdanınızla oy kullanacaksınız. Yani o gün orada polis siz olacaksınız. Hani görevini yaptırmıyorlar ya polise. Hakim siz olacaksınız, Savcı siz olacaksınız. Bir de vicdanınız olacak. Ailenizi, Türkiye’yi, çevrenizi düşünüp oy kullanacaksınız. Ben şuna verin buna verin demiyorum. Biz ne yapmak istiyoruz bunu anlatamaya çalışıyoruz. Biz hakça paylaşalım diyoruz. Hakça dağıtalım diyoruz. Hakça paylaşımın olmadığı bir yerde adalet olmaz” diye konuştu.