Kamil ELİBOL/ANKARA

MHP'nin 21 Mart'ta Ankara'da yapacağı 11. Olağan Genel Kurulu'nda Devlet Bahçeli'nin karşısına ilk aday çıktı.

1999-2002 yılları arasında MHP'den Yozgat milletvekili olarak Meclis'e giren Plastik Cerrah Türker, ülkücü camiadan gelen talepler doğrultusunda Bahçeli'nin karşısına aday olmaya karar verdiğini söyledi. Türker'in 7 Mart'ta Kent Otel'de düzenleyeceği basın toplantısı ile adaylığını kamuoyuna açıklayacağı öğrenildi.

TÜRKİYE KUŞATILDI

Bahçeli’ye karşı yarışacak olan Türker,Türk milletinin içerden ve dışardan kuşatıldığını belirterek şunları söyledi:

“Türk milleti yaşadığı, egemenlik haklarının tartışıldığı şu günlerde, Türk milliyetçilerinin oynanan oyunları çözümleyip Türk milletinin bu gününe ve geleceğine sahip çıkması tarihi bir sorumluluktur. Türk milleti ve ülkemize sonrada milliyetçi hareket partisine olan sarsılmaz gönül bağımızdan kaynaklanan duygular ve sorumluluk anlayışıyla tarihin akışına yön vermiş yüce Türk milleti ve onun en büyük destekçisi olan ülkücü hareket mensupları teveccüh ederse Allahın izniyle M.H.P. genel başkanlığına adayım. ‘’

MESUT TÜRKER KİMDİR?

1951 yılında Akdağmadeni’nde doğan Türker ilkokulu, ortaokulu ve liseyi Yozgat'ta bitirdi. Daha sonra Ankara Üniversitesi tıp fakültesini kazanarak başarıyla mezun oldu. Aynı fakültede plastik ve rekonstrüktif cerrahi dalında uzmanlığını tamamlayarak uzman tıp doktoru oldu. Acil yardım ve travmatoloji  hastanesinde uzun yıllar başhekim yardımcılığı yaptı. Evli ve üç çocuk babası

İKİNCİ ADAY BEKLENMİYOR

MHP’nin 11. Olağan Genel Kurulu’nda Mesut Türker dışında Devlet Bahçeli’nin karşısına üçüncü aday çıkması beklenmiyor. 4 Kasım 2012’de yapılan MHP 10. Büyük Olağan Genel kurulu’nda Trabzon milletvekili olan Koray Aydın ile eski İzmir MHP İl Başkanı Musavat Dervişoğlu Bahçeli’nin karşısına aday olarak çıkmıştı. Kongrede Bahçeli 725 delegenin oyunu alarak zaferle ayrılmıştı. Koray Aydın, 441, Dervişoğlu’nüa ise 48 oy çıkmıştı.

HERKES ADAY OLABİLİR

6 Temmuz 1997’den beri MHP Genel Başkanı olan Devlet Bahçeli, Meclis’teki makamında gazetecilerle yaptığı sohbette kongreye ilişkin “Herkes aday olabilir. Bizim için çok adaylı yapı, yadırganacak değil. Bakalım hayırlısı olur inşallah" demişti. Parti tüzüğüne göre Genel Başkan adayı olabilmek için en az 40 üst kurul delegesinin imzasını almak gerekiyor.