IŞİD terör örgütü Hassake’ye bağlı Habur Nehri kıyısında bulunan Asuri/Süryani köylerine karşı saldırı gerçekleştirmiş ve birçok köyü işgal etmişti. CHP Gençlik Kolları bu vahşete ve barbarlığa dikkat çekmek ve Süryani halkının yanında olduğunu belirtmek için bugün Mardin'de Kırklar Kilisesi'ni ziyaret etti.

Ardından CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız Kilise'nin papazı Gabriel Akyüz ile birlik,beraberlik ve mücadele çağrısı yaptı. Yıldız, "Şengal ve Kobane'ye yönelik saldırılar ve katliamların ardından IŞİD'in yeni hedefi ne yazık ki Haseke kentindeki Asuri-Suryani köyleridir. İnsanlığın varlığına, canına ve binlerce yıllık değerlerine yapılan bu vahşetin önü bir an önce alınmalıdır. Musul Kütüphanesi'ni ve kiliseleri yakıp binlerce yıllık tarihi ve değeri yok eden terör örgütü Habur bölgesine yaptıkları saldırıyla 350 den fazla Süryaniyi kaçırmıştır" dedi. Bu vahşeti yaşayan halklar için birlik çağrısında bulunan Yıldız, "IŞİD terör örgütünün Ortadoğu halkları kadar dünyadaki tüm uygarlık değerlerini de tehdit eden saldırı ve katliamlara karşı hareket etmeye, bu insanlık mücadelesini yükseltmeye devam ediyoruz" dedi.
Adalet ve Kalkınma Partisi'ni de yaşanan bu olaylardan sorumlu tutan Yıldız, "IŞİD'e her türlü desteği veren AKP'nin bugün tek cümle etmeye dahi hakkı yoktur. IŞİD'e hala terör örgütü dahi diyemeyen AKP bu kıyımdan sorumludur" diyerek açıklamasını sonlandırdı. Açıklamanın ardından Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ve Eş Başkan Februniye Akyol Akay'ı ziyaret eden CHP Gençlik Kolları üyeleri, IŞİD'in yanı sıra çözüm sürecini de konuştular.