Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bursa Uludağ Üniversitesi'ndeki panelde konuştu. Erdoğan'ın gündeminde Ortadoğu'da yaşananlar vardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan "100 yıl önce birlikte yaşadığımız insanlara cetvelle çizilmiş sınırları engel görüp nasıl sırtımızı çeviririz. Akdeniz'i bir mülteci mezarlığına çeviren zihniyete nasıl müsaade ederiz" diye konuştu.

Erdoğan'ın ziyareti öncesi üniversite yerleşkesinde emniyet güçleri geniş güvenlik önlemleri aldı.

KAMPÜSTE ERDOĞAN ALARMI


Erdoğan’ın Uludağ Üniversitesi ziyareti öncesi TGB Bursa İl Başkanı Ali Ozan Şimşek gözaltına alındı. TGB, Şimşek ile birlikte beş üyelerinin daha gözaltına alındığını duyurdu.

TGB Bursa İl Başkanı Ali Ozan Şimşek, bugün saat 10.00 civarında Görükle’deki evinden okula gitmek üzere bindiği minibüsten indirilerek gözaltına alındı. Şimşek’in, Organize Sanayi Karakolu’na götürüldüğü bildiriliyor.

ABDÜLHAMİT DÜŞERKEN’E ENGEL


Öte yandan TGB üyesi gençlerin bugün Abdülhamit Düşerken isimli filmi izleyecekleri salon da kapatıldı. Polis, filmin yayınlatılmasına izin vermedi. Erdoğan için sabahın erken saatlerden itibaren şehirde geniş güvenlik tedbirleri alındı. Erdoğan’ın katılacağı Bursa Uludağ Üniversitesi’ndeki “Türkiye’nin İnsani Diplomasisi” konulu panel ve fahri doktora tevcih töreni için polis ekipleri ve özel harekat ekipleri üniversitede kuş uçurtmadı. Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi etrafında geniş güvenlik tedbiri alınırken, davetliler içeriye kimlik ve davetiye kontrolü ile girdi.