Foto: SÖZCÜ



Şenol GEZER/SÖZCÜ

Suriye'yi kan çanağına çeviren terör örgütü IŞİD'e yakınlığıyla bilen Selefi örgütleri takibe alan istihbarat birimleri, adını Suruç ve Ankara'daki kanlı eylemlerle duyuran "Adıyamanlılar" adlı terör örgütüne üye 1'i kadın 4 şüphelinin sansasyonel bir eylem için Suriye'den Türkiye'ye giriş yaptığını belirledi. Tespitler üzerine başta İstanbul olmak üzere Türkiye'deki tüm Emniyet birimleri alarma geçti. Uyarı üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü, teröristlerin yakalanması için seri operasyonlar başlattı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü operasyonların militanlar bulunana kadar devam edeceği öğrenildi.

SAHTE KİMLİK TAŞIYORLAR
Yakalanmamak için sahte kimlikle gezen militanların, Türkiye'de uçak veya gemi kaçırmak yada bir miting alanında eylem gerçekleştirmek üzere talimat aldıkları tespit edildi. Teröristlerin fotoğrafları, kimlik ve sahte kimlik bilgileri basınla paylaşıldı.

HEMEN 155'İ ARAYIN
Adıyamanlılar üyesi, Adıyaman 1993 doğumlu Ömer Deniz D'nin "Emre Kaya" adına, Adana Yüreğir 1983 doğumlu Savaş Y'nin "Hamza Tonbak" adına, Adıyaman 1995 doğumlu Muhammet Zana A'nın "Murat Özalp" adına ve Kazakistan 1995 doğumlu Walentina S'nin "Yıldız Bozkurt" adına sahte kimlik düzenledikleri bildirildi. Emniyet, vatandaşlara duyarlı olmaları yönünde uyarıda bulundu.