CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 1 Kasım seçim sonuçları ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu! En merak edilen konulardan biri Kemal Kılıçdaroğlu'nun istifa edip etmeyeceği idi. Kılıçdaroğlu istifa sorusuna şöyle yanıt verdi:

"CHP’yi diğer partilere benzetmeyin. Demokrasiyi bu ülkeye getiren partiyiz. Kurallar neyi gerektirirse, o kurallar aynen çalışır. Oyumuz arttı, milletvekillerimiz arttı ama kendimizi başarılı görmüyoruz. Bizden çok ilgili partilerin kendi alanına girer oy düşüşleri. Önümüzdeki süreçte oy alanımızı göreceğiz."

ORTAYA ÇIKAN TABLO NE GÖSTERİYOR?


Ortaya çıkan tablo CHP’nin sorumluluğunu çok daha ileriye taşımıştır. Bunun bilincindeyiz. Ortaya çıkan tablo diğer muhalefet partileri oy kaybettiklerinden ötürü bizim sorumluluğumuz parlamentoda da dışında da artmıştır. Türkiye bu seçimlere olağan üstü koşullarda gitmistir. 7 Haziran 1 Kasım arasında olağanüstü gelişmeler yaşanmıştır. 7 Haziran’da nasıl milli iradeye saygılı olduysak şimdi de saygılız. Hiç kimsenin bundan en ufak bir endişe duymamasını istiyorum. CHP, seçim öncesi yaptığı çalışmalardan ortaya koyduğu tablodan ötürü hiçbir vatandaşımızdan olumsuz bir tepki almamıştır. Güç ve hukuk bu iki kavramın özenle korunması gerekiyor.
“CHP’DE DEĞİŞİM DEVAM EDECEKTİR”

Bir başka önemli gerçek, Türkiye bu seçimlere olağanüstü koşullarda gitmiştir. 7 Haziran 1 Kasım arası olağanüstü koşullar olmuştur. Gelişmeler, olaylar yaşanmıştır. 400’e yakın insan hayatını kaybetmiştir bu süre içinde. Bunun da çok iyi değerlendirilmesi gerekiyor. Terör can ve mal güvenliği her şeyin önüne geçmiştir.

7 Haziran’da nasıl milli iradeye saygılı olduysak, 1 Kasım’daki tabloya aynen saygılıyız. Hiçbir yurttaşımın bundan en ufak endişe duymamasını istiyorum. CHP seçim öncesi yaptığı çalışmalarda ortaya koyduğu tablodan ötürü hiçbir vatandaşımızdan olumsuz bir tepki almamıştır. “şunu yanlış yaptınız” diye hiçbir yurttaşımız olumsuz bir tepki göstermemiştir. Bu şu anlama geliyor, CHP’de yaşanan değişim olumludur, ve devam edecektir.

Ortaya çıkan tabloda asıl değerlendirmemiz gereken nokta şu. Güç ve hukuk. Bu iki kavramın özenle korunması gerekiyor.