Milli Piyango çekilişi sonuçları sıralı tam listesi ile haberimizde. Her ay 9, 19 ve 29'unda olmak üzere 3 kere çekilen Milli Piyango 19 Kasım çekilişi bu akşam Ankara'da yapılacak. Milli Piyango çekilişi sonuçlarına aşağıdaki sorgulama sayfasından her an ulaşabilirsiniz. Milli Piyango sonuçları ve Milli Piyango biletini sorgulama için aşağıdaki mpi.gov.tr sayfası ile bağlantılı ekranı rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Milli Piyango 19 Kasım çekilişi sonuçları ve Milli Piyango sorgulama



Milli Piyango çekilişleri, her ayın 9, 19, ve 29'uncu günleri çekiliş yapılacak şekilde uygulanır. Belirtilen tarihlerde veya bu tarihlerin dışında, çekiliş günleri ve planları farklı özel Milli Piyango çekilişleri düzenlenebilir. Her yıl 31 Aralık Milli Piyango yılbaşı özel çekilişi yapılır. Milli Piyango biletleri önceden basılır ve ikramiye miktarları önceden belirlenir. Milli Piyango çekilişi, önceden belirlenmiş bu ikramiyeleri kazanacak numaraların belirli günde çekilecek kura ( çekiliş ) ile saptanması esasına dayanır.

MİLLİ PİYANGO İKRAMİYELERİNİN ÖDENMESİ


Milli Piyango ikramiyelerin ödenmesi için idarece belirlenmiş bazı hususlar vardır. Milli Piyango bayileri, son 4 veya beş rakamı tutan Milli Piyango ikramiyelerini ödeyebilirler. Milli Piyango yılbaşı çekilişleri için bir milyon ve daha yüksek ikramiyeler, MPİ genel müdürlükleri tarafından, bunlarında altında kalan ikramiyeler ise MPİ şube müdürlükleri tarafından ödenir. Milli Piyango ikramiyelerinde ödeme süresi bir senedir.

Milli Piyango biletlerine ikramiye ödenmesi için kazanan numaralardan birini içermesi, çekilişi tutarı, seri numarası konusunda şüphe vermeyecek şekilde olması gerekir. Bu Milli Piyango biletlerinde ikramiye kazanan numaraların dışında, numaraların okunmasına mani olmayacak şekilde yırtık veya kopuk olsa bile ikramiye ödenebilir. Eğer ki numaraların olduğu yerde yırtık veya kopmuş olup, parçaları mevcut ise Milli Piyango İdaresi ve satış merkezleri tarafından yapılacak inceleme sonrasında ikramiye ödenip ödenmeyeceğine karar verilir.