Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme maçında deplasmanda karşılaştığı Shakhtar Donetsk'e 3-0 yenilmekten kurtulamadı. İstanbul'daki ilk maçta 0-0 berabere kalan Fenerbahçe, play off'a kalmak için çıktığı maçta Shakhtar'a yenildi. Shakhtar Donetsk - Fenerbahçe maçının 60. dakikasında Pereira, hakem tarafından tribünlere gönderildi. 1-0 önde olan Shakhtar, Kjaer'in bireysel hatasından kaynaklanan bir pozisyonda kazandığı penaltıyı gole çevirince Fenerbahçe karşısında 2-0'ı buldu. Fenerbahçe'nin sağdan getirdiği ataklarla gol bulmaya çalıştı. Fakat Fenerbahçe, Shakhtar Donetsk karşısından bir türlü istediği golü bulamadı. Shakhtar Donetsk - Fenerbahçe maç özeti ve anlatımını haberimizde derledik.

SHAKHTAR DONETSK - FENERBAHÇE MAÇI ÖZETİ İZLEMEK İÇİN TIKLA

Fenerbahçe'de maç öncesi sakatlanan Robin van Persie, 18 kişilik kadrosundan çıkarıldı. Gökhan Gönül'ün Şener Özbayraklı, Mehmet Topal'ın sakatlığı nedeniyle orta sahada Meireles görev aldı. Shakhtar Donetsk - Fenerbahçe maçı 1-0 giderken Fenerbahçeli oyuncuların gole çok yaklaştığı anlar oldu. Ama 60. dakikada Pereira'nın tribüne gönderilmesinden sonraki 65 ve 68. dakikalarda yediği iki gol ile birden dağıldı. Shakhtar - Fenerbahçe maç özeti, önemli anları ile anlatımı haberimizde.

SHAKHTAR - FENERBAHÇE: 3-0 maç özeti 

90+3. dakikada Kjaer, 2. sarı karttın kırmızı kart gördü.
88. dakikada Fenerbahçe, 2 değişikliğe gitti. Nani'nin yerine Stoch, Şener'in yerine Mehmet Topal girdi.
83. dakika Kucher, Ordets'in yerine sahaya girdi.
82. dakikada Eduardo ile Gladkiy yer değiştirdi.
Dakika 80'de Nani'nin şutunu Pyatov tuttu.
78. dakikada Meireles yerini Alper Potuk'a bıraktı.
73′ Ceza sahası sol çaprazının biraz gerisinden kullanılan serbest vuruşta Nani ortasını altıpas alanına doğru gönderiyor ancak kaleci Andriy Pyatov çıkıyor ve bu topa sahip oluyor.
68′ Shakhtar, Teixeira’nın saha boyunca taşıdığı golle durumu 3-0 yaptı!
65′ Penaltı atışında Srna topun başına geldi ve skoru 2-0’a getirdi!
63′ Volkan Demirel ceza sahasında rakibine yaptığı müdahale sonrasında penaltı kararı çıktı! Volkan hakem tarafından sarı kartla cezalandırıldı!
60′ Vitor Pereira, yedek kulübesinde yerde kalan Fred’i kaldırmak isteyince tansiyon gerildi! Hakem Zwayer, Pereira’yı tribüne gönderdi
57′ Gole çok yaklaştık! Ceza yayının biraz gerisinden kullanılan serbest vuruşta Nani doğrudan kaleyi düşünüyor ancak penaltı noktası üzerindeki Sow gelen topun yönünü kafa ile değiştiriyor. Kaleci Andriy Pyatov bu topu son anda çıkartıyor.
54′ Sağ kanatta topla buluşan Şener ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor. Kaleci’den seken top Fernandao’nun arkasında kalıyor ve son olarak savunma tehlikeyi uzaklaştırıyor.
52′ Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Nani ortasını ön direğe doğru gönderiyor ancak kaleci Andriy Pyatov çıkıyor ve bu topa sahip oluyor.
47′ Ceza yayı sol çaprazının biraz gerisinden kullandığımız serbest vuruşta Diego ortasını altıpas alanına doğru gönderiyor ancak golcü oyuncu Sow’un pozisyonu ofsayt.
46′ Müsabakanın ikinci yarısı temsilcimizin vuruşu ile başlıyor.

Mücadelede ilk yarı Shakhtar Donetsk'in 1-0’lık üstünlüğüyle sona erdi.
43′ Gole çok yaklaştık! Hızlı gelişen atağımızda sağ çaprazdan ceza sahasına sokulan Raul Meireles ortasını penaltı noktasına doğru hareketlenen Moussa Sow’a doğru gönderiyor. Sow kafa vuruşunu yapıyor ancak kaleci Andriy Pyatov sağ köşeye uzanıyor ve gole izin vermiyor.
41′ Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Dario Srna ortasını ön direğe doğru gönderiyor ancak savunmamız bu topu kafa ile karşılıyor.
38′ Sağ kanattan gelişen atakta Dario Srna son çizgiye inerek ortasını altıpas alanına doğru gönderiyor. Ancak hakem Felix Zwayer topun dışarıdan falso olarak oyun alanına geldiğini işaret ediyor.
35′ Ceza yayına sokulan Diego yerden sert vuruyor. Savunmadan seken top ceza yayı üzerindeki Raul Meireles’in önünde kalıyor. Meireles bekletmeden vuruşunu yapıyor ancak kaleci Andriy Pyatov üzerine gelen bu topu rahatlıkla kontrol ediyor.
27′ Orta alan mücadelesinde Şener Özbayraklı, rakibi Taison Freda’yı faul ile durduruyor. Pozisyon sonrasında Şener sarı kart ile cezalandırılıyor.
25′ GOL… Oleksandr Gladky’nin golü ile Shakhtar Donetsk öne geçiyor. Sağ kanattan gelişen atakta Dario Srna yerden pasını ön direğe doğru gönderiyor. Bu noktaya hareketlenen Oleksandr Gladky vuruşunu yapıyor ve topu sağ köşeden filelerle buluşturuyor.
18′ Sağ kanatta topla buluşan Şener Özbayraklı rakibi Vyacheslav Shevchuk’dan sıyrılmak isterken yerde kalıyor. Pozisyon sonrasında Vyacheslav Shevchuk sarı kart ile cezalandırılıyor.
15′ Bruno Alves’e çarpan top altıpas sol tarafında Oleksandr Gladky’de kalıyor. Gladky bekletmeden pasını penaltı noktası üzerindeki arkadaşı Alex Teixeira’ya gönderiyor. Alex Teixeira yerden vuruşunu yapıyor ancak kaleci Volkan uzanıyor ve gole izin vermiyor.
13′ Ceza sahası sol çaprazına yakın sayılabilecek bir noktadan kullanılan serbest vuruşta Marlos Bonfim ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor ancak savunmamız bu topu kafa ile karşılıyor.
9′ Caner Erkin’in sol kanattan yaptığı ortada Fernandao iyi yükseldi ancak top üst direğin üzerinden dışarıya çıktı.
6′ Sol kanattan gelişen atağımızda Caner ortasını ön direğe doğru gönderiyor. Bu noktaya hareketlenen Moussa Sow vuruşunu yapmak istiyor ancak hakem Felix Zwayer, Sow’un rakibi kaleci Andriy Pyatov’a faul yaptığını işaret ediyor.
4′ Fenerbahçe rakip kalede etkili pres uyguluyor.
1′ Sağ çaprazdan ceza sahasına giren Marlos Bonfim yerden vuruşunu yapıyor ancak savunmada Simon Kjaer’e çarpan top sağ direğin hemen yanından dışarı gidiyor.
1′ Maç Shakhtar’ın vuruşuyla başladı.

Shakhtar Donetsk 3 - 0 Fenerbahçe 

SHAKHTAR: Pyatov, Srna, Ordets, Rakitskiy, Shevchuk, Stepanenko, Fred, Marlos, Teixeira, Taison, Gladkiy
FENERBAHÇE: Volkan, Şener, Kjaer, Alves, Caner, Nani, Meireles, Josef, Diego, Sow, Fernandao