CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Genel Başkan yardımcıları Sezgin Tanrıkulu, Veli Ağbaba ve arkadaşlarının imzasıyla TBMM Başkanlığına araştırma önergesi sunuldu. Önergede, Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığının verilerine göre 2005-2015 Haziran ayı arasında meydana gelen trafik kazası sayısının 10 milyon 357 bin, bu kazalarda ölen kişi sayısının 42 bin 420, yaralı sayısının ise 2 milyon 264 bin 441 kişi olduğu belirtildi.

Trafik kazalarının acı bilançosu

Trafik kazalarının acı bilançosu

BAYRAMLAR HARİÇ TUTULDU

Bu verilere Temmuz 2015 tarihi ve bu tarihe denk gelen Ramazan ve Kurban Bayramı’nda yaşanan trafik kazalarının eklenmediği ifade edilen gerekçede, “Ramazan Bayramında yaşanan trafik kazlarında bayramın ilk gününden itibaren meydana gelen trafik kazalarında toplamda 73 kişi hayatını kaybetti, 414 kişi de yaralanmıştır. Kurban Bayram tatilinin başlamasından bu yana yurdun dört bir yanında meydana gelen trafik kazasında, toplam 134 kişi hayatını kaybetti 816 kişi de yaralanmıştır” denildi.

Gerekçede, trafik kazalarının sebebinin araştırılması, uygulanan ulaşım politikalarının trafik kazalarına etkilerinin belirlenmesi ve trafik kazalarının asgari seviyelere indirgenmesi için alınacak tedbirlerin araştırılması hususunda Meclis araştırılması açılması gerektiğine dikkat çekildi.