Fotoğraf çekmek isteyenlerin yaralı hayvana yaklaşmaya çalışması sonucu ayı bir anda saldırmaya çalıştı. Kaçan yaralı hayvan, uyuşturucu iğnelerle sakinleştirildi.





İstanbul'daki sokak köpekleri nerede?

İstanbul'daki sokak köpekleri nerede?


 

Yarımada Köyü yolu üzerinde vatandaşlar, yaralı bir ayı olduğunu fark ederek yetkililere haber verdi. Olay yerine gelen jandarma ekipleri köy yolunu ulaşıma kapattı, vatandaşları bölgeden uzaklaştırdı. Arka ayakları tutmayan, muhtemelen yüksekten düşme sonucu yaralandığı sanılan ayı için çevrede güvenlik önlemleri alındı.



15 yıldır yolda olan aile

15 yıldır yolda olan aile


Güneysu İlçesi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gelişini bekleyen kalabalıktan bazı kişiler de olayı duyunca ayının bulunduğu bölgeye koşarak cep telefonları ile fotoğraf çekmeye çalıştı. Kalabalığı görünce aniden saldıran ayı, paniğe neden oldu. Kaçışmaya başlayanlardan bazıları düştü, bazıları birbirleriyle çarpıştı. Büyük korku yaşayan vatandaşlar kaçarak bölgeden uzaklaştı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar görevlileri, yaralı ayıyı tüfekle uyuşturucu iğne atarak sakinleştirmeye çalıştı. Ancak her defasında görevlinin üzerine doğru saldırmaya çalışan ayıyı sakinleştrmek mümkün olmadı. Görevlilerin çalışması sürerken bu kez de Cumhurbaşkanlığı koruma ekipleri olay yerine gelerek jandarma ile görüşerek bilgi aldı, fotoğraf çektikten sonra bölgeden ayrıldı. Bölgede iğnelerin etkisini göstermesi ve yaralı ayının uyuşması beklendi.

AYI İLE SELFİE ÇILGINLIĞI

Ekiplerin uyuşturucu iğne ile bayılttığı ayı bir ara yeniden hareketlendi. Bu kez Güneysu Belediyesi ekipleri tarafından getirilen tabanca ile uyuşturucu iğne atılan ayı kendinden geçti. Ayıya yaklaşan vatandaşlar cep telefonları ile selfie yaptı. Ekiplerin kamyonete koyduğu ayı Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü'ne götürüldü.
(DHA)