Yenimahalle Belediyesi ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Ankara Şubesi tarafından “Kadının İnsan Hakları ve Devrim Yasaları” konulu panel düzenlendi.

50. Yıl Dört Mevsim Tiyatro Salonu’nda düzenlenen panelde, ÇYDD Gençlik Biriminden Özge Yaman’ın oturum başkanlığında, Türkiye İnsan Hakları Vakfı Kurucularından Gül Erdost “Türkiye’de kadının durumu, sorunları ve alanda yapılan çalışmalar” konusunda, Sosyal Demokrat Avukatlar Derneği Başkanı Av. Kemal Akkurt ise “İnsan Haklarının tarihçesi, temel insan haklar ve Devrim yasaları” konularında katılımcılara bilgi verdi.

İç açıcı bir tabloya sahip değiliz

Panelde konuşan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Hala kız çocuklarını okula göndermek amacıyla kampanyalar düzenliyorsak, imam nikahlı evlilikleri resmi nikaha dönüştürmek adına belediyeler olarak organizasyonlar düzenliyorsak, her geçen gün artan kadın şiddeti ve cinayetlerine hala bir çözüm bulamamışsak ve ülke genelinde ancak 35 sığınma evimiz bulunuyorsa bu durum pek de iç açıcı bir tabloya sahip olmadığımızı gösteriyor” dedi.

Hukukun üstünlüğü ilkesine dayalı demokratik bir toplum düzeninin kurulamadığı, şiddetin egemen olduğu, militarizmin artarken sivil toplumun kısıtlandığı bir ortamda, kadının insan hakları ihlallerinin kaynağı olan ataerkil toplum yapısının giderek güçleneceğine vurgu yapan Başkan Yaşar, “Devlet ve toplum olarak kadın haklarına önem vermek ve öncelikle kadına yönelik şiddetin önüne geçmek birincil derece sorumluluğumuzdur” diye konuştu.

Panelin ardından Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Ankara Şube Başkanı Ayfer Yüksel Başkan Yaşar’a desteklerinden dolayı plaket verdi.